E-sport

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

E-sport

Post autor: Carbon » 26 lis 2017, 23:51

cloner pisze:Bo granie na PC jest prostsze. Bardziej dostępne dla każdego człowieka niż taki snooker czy tym bardziej narciarstwo. Dlatego małolaty, takie jak wy to oglądaja (co potwierdzają właśnie statystyki) i podziwiają innych, którzy są lepsi w grach, w których wy gracie słabo.
Niż narciarstwo to na pewno, ale czy jest bardziej dostępne niż piłka nożna, koszykówka czy, nie wiem, pływanie? Mam do tego spore wątpliwości. Wystarczy spojrzeć, jaki sprzęt mają profesjonaliści, jakie łącza internetowe. To też ma swoją cenę, i to dużą.
Czy tylko małolaty oglądają esport? Zapewniam Cię, że robią to również starsi od Ciebie. :) Ba!, wielu graczy przerasta Cię wiekiem.
Argument o słabym graniu - well, mi tam na przykład pasuje bycie w TOP 5% europejskich graczy w takiego LoLa, nie płaczę z tego powodu. :P Tylko idąc tym tokiem rozumowania, to trzeba by zniechęcać całą społeczność do uprawiania sportu - no bo w końcu są za słabi na profesjonalne granie, cnie?

Aha, granie na PC jest proste? Argument na poziomie "ehh, praca programisty to żadna praca, ino na tym komputerze klika coś!"

Wróć do „Hyde Park”