Forumowe zaklady

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1675

Forumowe zaklady

Post autor: masacra » 19 sty 2018, 19:24

Kamil232 pisze: Jak Jose kupi Sancheza no trudno żeby nie zrobił lepszego wyniku!

Jak Kloppo kupil Salaha. Fantastyczna praca Niemca dajje efekty w postaci lepszego wyniku!

Beczka.
Widze, ze koniecznie chcesz rozpocząć kolejny etap tej niekonczącej sie dyskusji :wink:
Dobrze.
Wiesz jak jest róznica w kupowaniu Salaha czy Mane a Sancheza? Juz wyjasniam.
Jak Klopp kupował za 30 mln Senegalczyka z Southampton to wiekszośc kibiców, ekspertów, etc. mówiło: torche przepłacony, niepewny, chimeryczny, w sumie transfer zagadka, z przewagą jednak krytycznych opini na to posuniecie (nawet na forum sie pojawiały, co moge znaleźć jak bedziesz bardzo tego chciał ale szczerze powiem nie chce mi sie grzebac za bardzo :P ). Dobrze tez pamietam pierwszy mecz Mane w Liverpoolu gdy angielski komentaor mówił, ze kompletnie nie rozumie teog transferu, ze za 30 mln mozna było kupic o wiele lepszego piłkarza niz Mane. Po kilku miesiącach okazało sie, ze ten transfer to strzał w dyche i teraz mówi sie - ''no z Mane to kazdy by osiągnął sukces''
Całkiem podobnie, choc nie identycznie, było w przypadku Salaha. Dobrze pamietam opnie fanów Seria A po tym transferze. Że Salah to taki jeździec bez głowy, ze szybki i w sumie niewiele wiecej, ze ma koszmarne wrecz poblemy z wykorzystywaniem dogonych okazji, ze te niespełna 40 mln to jednak troche za duzo etc (podobnie moge ci znaleźć te posty, przynajmniej jeden od kibica Seria A sie na forum pojawił bo dosyc dobrze sobie to zapamiętałem). Dzisiaj? A z Salahem to kazdy by odniósł sukces.
Ide w zakłady, ze gdyby nie było tej rozmowy to za pół roku bedzie pisane: eee z Oxem to kazdy by odniósł sukces.
A gosciu Anglik jak przychodził z Londynu za 35 baniek to kazdy sie pukał w czółko po co Liverpoolowi rezerwowy Arsenalu. A po pół roku okazało sie, ze OX od kilku tygodni gra na takim poziomie na jakim w Arsenalu ostatnio grał kilka lat temu (o ile wogóle grał w pomocy na takim poziomie, bo przypuszczam, ze wątpie)
Niemiec ma to cos, ze goscie którzy w poprzednich klubach byli dobrzy, tylko dobrzy nic wiecej, grajac u niego, razem, stają sie piłakrzami z topu. I to nie jest tak, ze ja go tu jakos szczególnie wychwalam (mimo ze go wychwalam hehehe), ja w duzej mierze opisuje tylko to co czytałem 2 lata czy rok temu, a to co czytam teraz.

Mourinho kupuje Sancheza. SANCHEZA! Czyli goscia, który od kilku lat udowadnia, ze jest topem topów w lidze. Sancheza w którego jakosc piłkarską nikt, NIKT nie wątpi. Wiec jesli z nim nie zrobi postepu to bedzie to jego porazka.
Do transferów Kloppa, o których teraz mówisz, ze z nimi w skąłdzie to kazdy by odniosł sukces, połowa ludzi podchodziła z duzym dystansem, a druga połowa wrecz krytycznie. I to jest ta róznica.

Jak Kloppo bedzie sciągał np Jamesa Rodrigeza (o nim pisze, bo ostatnio sie plotki o nim pojawiają) to tez bede pisał, ze z TAKIM kotem w którego jakosc chyba nikt nie wątpi, Klopp bedzie musiał podniesc poziom gry druzyny, bo inaczej to bedzie porazka.
I z drugiej strony jak Mourinho kupi np Zahe, który ciągnie to Crystal Palace za uszy i zrobi z niego to co Klopp zrobił z Mane to bede za to Mourinho wychwalał i pisał o tym jako o jego sukcesie. Bo nie jest sztuka kupic sobie Messiego (hiperbola) i odniesc sukces. Sztuka kupic goscia aspirującego do roli Messiego i zrobic z niego tego Messiego (wciąz hiperbola).

Wróć do „Gry Forumowe”