Liga Narodów

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2539
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Liga Narodów

Post autor: Ilka » 24 sty 2018, 15:28

fekalia pisze: Znaczy, jestem kibicem włoskiej reprezentacji w pilke nożną. Tyle. Moja narodowosc nie ma tu nic do rzeczy. Kibicowanie Italii przekladam nad bycie kibicem jakiegokolwiek klubu. Gdy ktos pyta komu ja tak wlasciwie kibicuje, odpowiadam: Squadra Azzurra. Od dziecka biegalem w koszulkach reprezentacji Wloch z Del Piero czy Baggio. Od dziecka ogladam MS czy EURO by kibicowac Italii. Wyrzucalem pilot z domu gdy Wlosi ulegali w dogrywce Francji w 2000 roku czy plaklem ze szczescia 11.5 roku temu. Kibicuje Italii. Gdy ich druzyna U21 w ubieglym roku grala na ME, chodzilem na mecze w koszulce Italii z wymalowanym ryjem czy na otwarty trening, bo to moja pasja. Nie wspieralem Kubicy gdy jezdzil w F1, nie wspieram Stocha, nie zostaje nagle kibicem polskiej reprezentacji w siatkowke czy innej pilce recznej, bo mnie nie interesuja te sporty i ich nie ogladam., wiec nie mam swoich ulubiencow. Podobnie nie kibicuje Polakom w piłkę nożną, bo tak wypada, gdyż w tym sporcie już dawno temu wybralem "swoich".
Ilka pisze:
Pociesza się tym i mam nadzieje porażka Italii ;)
Ja kompletnie nie kupuje tej ligi, traktuje to dalej jako mecze towarzyskie, wiec wynik malo mnie interesuje. Najwazniejsze by trener - kimkolwiek bedzie, zbudowal druzyne, w czym pomoc maja takie pojedynki.

No to powiem Ci, że jesteś jakimś ewenementem ;) Jeszcze można spotkać osoby, które kibicują tylko reprezentacji Polski bez utożsamiania się z jakimkolwiek klubem, ale z osobą kibicującą tylko reprezentacji i to innej niż Polska się nie spotkałam. Przyznam, że do końca tego nie zrozumiem, bo ja akurat na sport (ten reprezentacyjny) patrzę bardzo pod kątem patriotycznym. Jestem Polką - urodziłam się i wychowałam w Polsce i kibicuję w pierwszej kolejności Polsce. Owszem mam kluby z innych krajów którym kibicuję i jeszcze tu mogłabym im kibicować w spotkaniu z polską drużyną, ale przeciwko reprezentacji Polski nigdy nie będę. Polsce kibicuję we wszystkich dyscyplinach.

Co do rozgrywek Ligi Narodów. Nie wiem czy to wypali, ale uważam, że będzie więcej emocji niż w meczach towarzyskich. Choćby z tego względu, że obecnie mamy rywali atrakcyjnych i będzie również o co grać. Co innego jak np. spadniemy, ale to wtedy się będziemy martwić.
Ja na towarzyskich się męczyłam. Bo przecież tam wynik był najmniej ważny, trenerzy sprawdzali innych piłkarzy, dawali pograć zmiennikom. Teraz chyb więcej pierwszego skłądu będziemy oglądać.

Terminarz ma chyba być podany kolo 16:30.
Ostatnio zmieniony 24 sty 2018, 15:34 przez Ilka, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”