Liverpool - Roma

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Liverpool - Roma

Post autor: Tomusmc » 24 kwie 2018, 17:42

Mnie bardzo cieszy, że jedna z tych drużyn wejdzie do finału. W przypadku gdyby ich rywalami był Bayern lub Real to wiadomo kto byłby faworytem i byłaby duża szansa, że w finale zobaczylibyśmy Niemców i Hiszpanów. Na szczęście los inaczej to poukładał i dzisiaj wracamy do walki o finał

Mam mieszane uczucie jeśli chodzi o to kogo bym chciał z tej pary w finale. Z jednej strony Włosi, a z drugiej Liverpool do którego mam sentyment. Atak The Reds robi na mnie kolosalne wrażenie i cieszy za każdym razem jak na nich patrzę. Robią niesamowite staty i nie popsuje ich gol strzelony ze spalonego ;) jako drużyna zrobiła fajny postęp pod okiem Kloppa. W ataku dzieli i rządzi Salah i to na pewno jest jeden z najlepszych transferów ostatnich lat. Póki co rozgrywa jeden tak wyborny sezon więc nie będę go oceniał przez pryzmat historii Liverpoolu. Na pewno zazdroszczę tria w ataku, ale nie obrony. Ta popełnia błędy, które mogą zaważyć na wyniku bo Włosi jak ma Włochów przystało potrafią bronić (jak oduczą się trafiać do własnej bramki)

Co do Romy to po wyeliminowaniu Barcelony byłem wniebowzięty i tak jak pisałem wtedy, miałem stres jakby Juve grało dlatego też ciężko mi się określić co do tej pary. W lidze grają w kratkę, walczą o trzecie miejsce i jeszcze nic pewnego nie ma bo ostatecznie mogą skończyć na piątym miejscu, które będzie premiowane jedynie grą w LE. Dzeko, który potrafi ukłuć, doświadczenie w postaci De Rossiego czy walczaka Ninji, do tego zgrana obrona i wielkie chęci bycia dalej w tym śnie mogą pomóc Romie w awansie bo potrafią się zmotywować co pokazał ostatni mecz. Są silni i na pewno nie odpuszczą jednak delikatnie stawiam na Anglików. Jakikolwiek zespół przejdzie dalej na pewno faworytem nie będzie

Po cichu liczę, że Roma wypompuje się w meczach z Liverpoolem i na Juve będzie bez formy :P
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2018, 17:44 przez Tomusmc, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Puchary Europejskie”