Zupełnie się z tym postem nie zgadza, myślę że to odpowiedni moment żeby napisać 'sory, w tamtym miejscu się pomyliłem'. Jeśli uważasz że pisząc "badania odbyły sie 31 maja" każdy z nas ma obowiązek domyślić się że używasz skrótu myślowego i tak naprawdę chodzi ci o inny dzień, to znaczy że zupełnie nie szanujesz rozmówców.RLG pisze:Zanim zaczniesz ludzi nazywać kłamcami przeczytaj uważnie to, co komentujesz. I stonuj trochę, bo zachowujesz się w sposób knajacki. W drugiej części stosuję stwierdzenia "zapewne", "należy", "byłby". Oczywiste jest to, że w pierwszym stwierdzeni "badania odbyły sie 31 maja" jest zawarty skrót myślowy dotyczący tego, że wtedy były zakończone. Tok to już domysły. Nawet ci, co atakowali mnie tutaj doszukując się wszystkiego nie podejmowali tego, gdyż to oczywiste dla kogoś, kto nie zamierza w skrajny sposób wyciągać takich rzeczy by wyzywać ludzi, gdyż takie skróty myślowe są oczywiste. I taka interpretacja wymaga złej woli. Albo nieznajomości trybu przypuszczającego.
Z tym się nie zgadzam totalnie. Jak dostaniesz informację że egzamin odbędzie się 31 maja, przyjedziesz i usłyszysz 'Ależ panie RLG, egzamin ODBYWAŁ SIĘ 28-31 maja, gdzie pan był przez 2 ostatni dni?'' to co wtedy? Nie traktuj nas proszę jak debili takimi wpisami, tylko potraf przyznać się do pomyłki jeśli taką strzelisz.RLG pisze:I rozróżniaj "odbyły się" od "odbywały się". Gramatyka nie boli i pomaga rozumieć tekst. Odbyły się 31 maja, bo wtedy zostały zakończone publikacją wyników. Odbywać mogły się pomiędzy 28-31 maja, co wynika z logiki