Jagiellonia Białystok (zbiorczy)

Awatar użytkownika
yedraz
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 873
Kibicuję: Jagiellonia Białystok

Jagiellonia Białystok (zbiorczy)

Post autor: yedraz » 06 cze 2018, 21:06

I znowu tak blisko było do tytułu... :peace:
Chyba najbliżej w historii? Myślę, że po wspaniałym mroźnym okresie na przełomie lutego i marca, gdy nawet Legia na Łazienkowskiej była tylko tłem dla Podlasian, przyszła dosyć niespodziewana porażka (po bardzo dobrym meczu w pierwszej połowie) z Lechem 1-5 i od tego czasu coś się zacięło w świetnej drużynie! :blow:
Trener Mamrot próbował w niektórych spotkaniach zmieniać taktykę, ale niewiele to pomogło poza jednorazowym wystrzałem w Kielcach. I przyszedł decydujący mecz z Legią, w którym goście robili wszystko żeby nie stracić żadnej bramki, bo z przodu nie mieli żadnych atutów. :haha: Zaś gospodarze również nie potrafili na tyle przechylić szali zwycięstwa na swoją stronę, bo także zwyczajnie brakowało argumentów w ataku, a może wiary, że i trzeci raz w sezonie można ograć mistrza Polski?!
Ten pojedynek zadecydował o zdobyciu tytułu i to trzeci raz z rządu przez Wojskowych w czym z pewnością największy udział miał najlepszy bramkarz sezonu, a być może nawet piłkarz - Arkadiusz Malarz. :brawo:

Wróć do „Polska”