Kto zostanie najlepszym bramkarzem Mundialu?

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Kto zostanie najlepszym bramkarzem Mundialu?

Post autor: Carbon » 12 cze 2018, 16:28

Morrow pisze: Hiszpanie w teorii mają autostradę do półfinału a przy tym na tyle potężną ekipę, że znowu mogą wygrać Puchar Świata. Jak De Gea utrzyma formę a partnerzy nie zawiodą to może być wreszcie jego turniej z reprą. Po tym Floro oszaleje i zapłaci za niego każde pieniądze, bo w Realu już nie ma kto osłaniać Navasa a nowy trener nie pogniewa się za takie wzmocnienie.
Autostradę? No jak dla mnie to ciężej mają tylko Niemcy z TOP4 faworytów tego turnieju(właśnie ta dwójka plus Francja i Brazylia). Według mojego bracketu Hiszpanie w ćwierćfinale dostaną Egipt(choć kto wie, może będzie jakaś niespodzianka w tym względzie i Urugwaj?), a potem Argentynę(naprawdę wierzę w ich dobry występ w Rosji). A potem w półfinale, wiadomo, Niemcy. Nie powiedziałbym, żeby to była taka autostrada. ;) I moim zdaniem Hiszpania straciła to swoje dawne DNA wraz z odejściem Casillasa, Puyola czy Xaviego. Obecnie ze składu z 2010 pozostali Ramos, Iniesta, Pique, Silva i Busquets. Czy reszta składu to talenty na miarę tamtej ekipy? Mam pewne wątpliwości. Ich mecze towarzyskie też dobrze nie wróżą. 1-1 ze Szwajcarią czy tylko 0-1 z Tunezją to słabiutkie wyniki i wydaje mi się, że stracili nieco pewności siebie. Pierwszy mecz z Portugalią, wiec teoretycznie jedyny, który mogą przegrać. Ale tutaj nawet remis będzie dla nich porażką, a jak szybko stracą gola, to mogą się podpalić.

Wróć do „Inne tematy okołomundialowe”