No niemal udało mi się dobrze opisać przebieg spotkania Urugwaju z Egiptem i udało się trafić wynik przed meczem, ciekaw jestem czy teraz będę dobrym prorokiem.
Osobiście uważam, że Maroko będzie czarnym koniem tej grupy. Wszyscy oglądają się na Portugalię i Hiszpanię a ja uważam, że Maroko ma realne szansę by wyjść z grupy kosztem najbardziej Portugalii. Portugalia bardzo często meczy się w fazie grupowej, tutaj zaczyna z bardzo trudnego miejsca, bo mimo, że Hiszpanie rozbici przez zwolnienie trenera to uważam, że to przerodzi się w złość sportową i Portugalia poczuje tą złość. Jednak wracając do Maroka, mają bardzo solidny skład, świetne wyniki, są bardzo dobrze zorganizowani i na moje, to zespół jaki wygra dzisiaj z Iranem strzelając minimum dwa gole. Racjonalnie obstawiam 2-0 a chciałbym zobaczyć wynik 4-1. Właśnie z Marokiem Portugalczycy będą walczyć o 2 miejsce w grupie i uważam, że naprawdę nie będzie dla mnie większego zaskoczenia jeśli faktycznie Portugalia przegra tą rywalizację.
Dlaczego nawiązałem na początku do meczu Hiszpania - Portugalia ? aby zaznaczyć z jakiego miejsca zaczynają faworyci, Portugalczycy będą od drugiego meczu mieć nóż na gardle (tak, uważam, że Hiszpania wygra). Maroko ma fajny start bo trafia na teoretycznie najsłabszy zespół w tej grupie. W drugiej kolejce Portugalia pod presją zagra już z Marokiem, to będzie najważniejszy mecz tej grupy. Co więcej Hiszpania może spokojnie zapewnić sobie awans z grupy w 2 kolejce a trzecią kolejkę gra z Marokiem gdzie mogą odpuścić i zagrać w innym składzie na czym Maroko może jedynie dodatkowo skorzystać i mieć realne szanse na urwanie punktów Hiszpanii, więc teoretycznie nawet remis Portugalii z Marokiem postawi Europejczyków w tragicznej sytuacji.
Wietrzę niespodziankę w tej grupie i właśnie to Maroko będzie autorem tej sensacji.