Messi vs Cristiano Ronaldo

Awatar użytkownika
yedraz
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 873
Kibicuję: Jagiellonia Białystok

Messi vs Cristiano Ronaldo

Post autor: yedraz » 16 cze 2018, 22:15

seba82 pisze: Nie twierdzę, że Ronaldo nie osiągnąłby tego co osiągnął gdyby nie było Messiego i odwrotnie, ale ta rywalizacja elektryzuje przez lata miliony i na pewno miała wpływ na nich samych.

Obaj wybitni, obaj genialni i obaj piłkarsko inni. Tu postawię kropkę.
Bo gdzieś ktoś zaprezentował opinię, że najlepszym w tej mierze jest porównanie Pelego i Maradony jako duetu wszechczasów, tyle że oni nie grali w tym samym czasie, a zatem jak można ich porównywać? :mrgreen:
A w tym przypadku jak najbardziej. Ciekawa byłaby statystyka bezpośrednich pojedynków klubowych i reprezentacyjnych, bo te przeważnie musiały być elektryzujące! :jupi:
W większości Waszych opinii muszę się zgodzić, po prostu Lionel ma większy dar od Boga i jest bardziej naturalny w swych reakcjach, bardziej ludzki. Cristiano 67% swoich sukcesów zawdzięcza ciężkiej pracy. Jednak nawet patrząc na życie rodzinne widać, że ten człowiek ma pewne kłopoty z osobowością...

Aha, mniej więcej o tej samej porze co ten wątek, próbowałem założyć inny o nazwie "Pojedynek tytanów: L. Messi kontra C. Ronaldo" i nawet napisałem otwierającego posta. A teraz wchodząc na forum widzę, że ten zniknął! :shock: I nie wiem dlaczego? Wysłałem też zapytanie do Administratora w tej sprawie, ale jeszcze nie otrzymałem odpowiedzi. Nie wiem o co chodzi, czyżbym miał za mały staż i przez to nie mogę otwierać nowych wątków?

Wróć do „Piłka nożna na świecie”