Piłka Japonii - ligowa oraz reprezentacyjna

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3478

Piłka Japonii - ligowa oraz reprezentacyjna

Post autor: matt_ » 21 lip 2018, 4:10

W środę po "wiosennej" przerwie wróciła liga japońska a dokładnie to najwyższy poziom rozgrywek czyli J1 League. Przyznam szczerze, że zapomniałem o tym i dopiero teraz obczaiłem wyniki. Nic nadzwyczajnego się w tej 16. kolejce nie wydarzyło poza jednym. Otóż Vegalta Sendai przegrała z Yokohamą F. Marinos 2:8 :shock: :shock: :shock:

Fajny, typowo japoński wynik padł jeszcze w meczu Jubilo Iwata - Kashima Antlers (3:3, 90 minut rozegrał oczywiście Krzysztof Kamiński), ale przy tym co wydarzyło się na Yurtec Stadium Sendai wypada to bardzo blado. Jakieś super te bramki nie były, wynikały raczej z defensywnej mierności gospodarzy niż galaktycznej dyspozycji w ofensywie gości (moją uwagę zwróciły trafienia z 3:08 oraz 4:33), ale gdybym oglądał ten mecz to pewnie bawiłbym się przednio. Nawet mimo tego, że Vegalta została boleśnie skarcona :-| Żeby było śmiesznej, to Yokohama zajmuje niższe miejsce w tabeli, choć różnica jest mała. Może się to zmieni po niedzielnej serii spotkań, choć patrząc na liczby (Vegalta jest ósma, ma 22 punkty i jedzie na wyjazd do przedostatniego, 17. w tabeli Sagana Tosu zaś Yokohama dziesiąta i też jedzie grać, ale z wiceliderem - FC Tokyo) wcale tak nie musi być ;)

Wróć do „Piłka nożna na świecie”