Parada Równości

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Parada Równości

Post autor: sickstick » 22 lip 2018, 14:04

Magnum pisze: Lubię ten wątek za to, że łatwiej się dowiedzieć, jaki typ człowieka siedzi po drugiej stronie monitora.
Nieładnie jest generalizować ;) Ja np jestem bardzo liberalny w życiu codziennym, kumpluje się (niekoniecznie blisko) z kilkoma gejami, z lesbami ciężej bo większość to w rzeczywistości bi (pytanie ilu gejów to bi, którzy utożsamiają się z gejostwem ze względu na ton lewicowego dialogu) i totalnie nic do nich nie mam, toleruję i szanuję. Jednak w dyskusji o adopcji jestem zdecydowanie po stronie przeciwników, zaś czytając posty forumowych liberałów nico włos mi się na głowie jeży. Uważam bowiem że 3/4 wychowania dziecka zależy od wzorców wyniesionych z domu i o ile toleruję homoseksualizm, to nie uważam że wpajanie go dzieciom pond heteroseksualizm jest dobrą sprawą, a tak właśnie to wówczas by wyglądało. Jestem dzieckiem z nauczycielskiej rodziny i od zawsze słuchałem przy stole opowieści rodziców o uczniach i ich rodzicach. Dzieci alkoholików rozkładają sobie w przedszkolu plastykowe filiżanki i krzyczą 'chluśniem bo uśniem'. Dzieci muzyków biorę miotły i grają na gitarze. Dzieci sportowców chodzą w samych sportowych ciuchach. Dzieci z tzw 'lepszych' domów prezentują określony poziom, zaś dzieci z domów 'gorszych' zachowują się gorzej wśród rówieśników i osiągają gorsze wyniki w nauce. Kiedy rodzice są dla siebie czuli i w siebie zapatrzeni, to ich 5-letni syn rozdaje dziewczynom kwiatki, zaś kiedy rodzice są po nieszczęśliwym rozwodzie, to ich dzieci mają problem z nawiązywaniem stosunków z płcią przeciwną. Mógłbym przez resztę dnia tak wymieniać. Do czego dążę - dzieci dwóch gejów będą w okresie szkolnym/przedszkolnym robić podjazdy do kolegów tej samej płci, próbować ich dotykać czy podrywać. Nie dlatego że każe im tak natura, ale dlatego że pierwotny instynkt będzie im nakazywał powielać zachowania, które widzą na codzień w domu.

Tak więc wracając do twojego cytatu - nieuczciwie jest generalizować,bo np mnie byś wtedy źle ocenił ;) Sam toleruję homo, bliżej lub dalej utrzymuje stosunki (bez heheszków proszę) być może z największą ilością tego typu osobników z pośród całego forum (Opole to mega gejowe miasto, zaś dziś co trzecia dziewczyna to bi). Jednakże w tej dyskusji jestem całym sobą przeciw. Dzieci powinny być wychowywane w możliwie najnormalniejszych domach bez kontrowersyjnych wzorców. Człowiek takich wzorców przez całe życie zdąży nałapać, nie trzeba krzywić mu psychiki takimi wzorcami już w okresie rośnięcia/dojrzewania.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”