Parada Równości

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Parada Równości

Post autor: Chlopaczek » 23 lip 2018, 16:23

Cement pisze: Jest to typowy dla progresywistów błąd epistemologiczny polegający na odrzuceniu istnienia prawdy absolutnej. To, czy coś jest normalne czy nie jest kwestią obiektywnej prawdy, a nie mojej czy Twojej opinii. W sferze seksualności prawda ta zawiera się w prawie naturalnym - homoseksualizm, pedofilia, zoofilia, kazirodztwo etc. są jego pogwałceniem i aberracją.
I znowu to samo. Obiektywna prawda ktorej jestes dysponentem i nam ja tutaj przedstawiasz.
Wszystko u Ciebie sprowadza sie do boga i Pisma Swietego. Nauka i jej badania? Ok ale tylko ten jej fragment ktory potwierdza to co zgodne z zawartoscia PS.
To jest powodem tego ze nie ma najmniejszego sensu wklejac Ci wynikow badan jak zrobil to Kluchman poniewaz nie maja dla Ciebie zadnego znaczenia a wrecz potwierdzaja ze lewacy przejeli kontrole nad swiatem i ich celem jest zniszczenie rodziny boga i tradycyjnych wartosci.
Cement pisze:Nigdzie nie twierdziłem, że mamy obecnie skuteczną metodę leczenia homoseksualizmu, nie znaczy to jednak że jest to niemożliwe, ani że homoseksualizm nie jest zaburzeniem (istnieje wiele schorzeń których nie potrafimy skutecznie leczyć - nie znaczy to, że nie są schorzeniami, taki wniosek byłby absurdalny), Twój argument o niepowodzeniach terapii konwersyjnych niczego więc nie dowodzi w tej dyskusji.
Natomiast Ty przedstawiasz znakomity argument. Nie wyleczylismy homoseksualizmu bo jeszcze nie znalezlismy odpowiedniej terapii ergo nie znaczy ze nie jest to choroba.
Bez znaczenia jest to ze badania przecza takiemu twierdzeniu nic nie wskazuje ze jest to choroba nie mamy zielonego pojecia jakie moglyby byc przyczyny gdyby nia byla ale my sie uprzemy bo obiektywna prawda jest po naszej stronie (slowo obiektywna wystepuje tu dla zmylki).
Leworecznosc tez byla swego czasu traktowana jako zaburzenie i probowano ja leczyc z wiekszymi sukcesami niz homoseksualizm (jak cie pare razy zbili to od razu miales wieksza ochote zeby wrocic do normalnosci i pisac prawa reka). Nie tak dawno nawet odkryto geny ktore ksztaltuja lewo i praworecznosc (w przeciwienstwie do falszywie odtrabionego wykrycia "gejowskiego genu") co na upartego mozna by uznac za argument ze jest to choroba o podlozu genetycznym.
Cement pisze:Są natomiast udokumentowane przypadki kiedy osoby homoseksualne zmieniły swoją orientację na normalną co udowadnia, że jest to możliwe. Oczywiście lewactwo i środowiska LGBT aktywnie starają się zdyskredytować wiarygodność tego typu przypadków, bo nie pasuje to do ich narracji - ich dogmatem jest, że homoseksualiści rodzą się z tą skłonnością i że nie można jej zmienić.
Nie ma przypadkow opierajacych sie krytycznej naukowej analizie. Jezeli je posiadasz to przedstaw. Proponuje jednak bez przykladow leczniczych wlasciowosci modlitwy. Jedyny znany mi przypadek leczenia poprzez modlitwe to wyleczenie mnie z braku kalkulatora posiadajacego funkcje tlumacza polska-angielskiego. Modlilem sie o niego modlilem i w koncu go dostalem. Mialo to miejsce w 1992 roku.

Cement pisze:Masz rację, nie stało się ani trochę bardziej prawdziwe, bo było w zupełności prawdziwe od początku. Skreślenie homoseksualizmu z listy zaburzeń psychicznych zostało dokonane na podstawie głosów mniejszości psychiatrów (z ok. 25 tysięcy "za" zagłosowało ponad 5 tysięcy, ponad 3 tysiące przeciw, reszta odmówiła oddania głosu). W trakcie zjazdu APA w Waszyngtonie w 1971 r. dochodziło do zastraszania psychiatrów nie podzielających poglądu promowanego przez gejowskie lobby, jedną z ekspozycji prezentujących taki pogląd trzeba było ostatecznie usunąć wobec gróźb użycia przemocy wobec jej organizatorów przez gejowskich aktywistów. Kolejne zjazdy poprzedzające głosowanie z 1973 r. były regularnie zakłócane przez aktywistów lobby homoseksualnego, a presja na środowisko psychiatryczne była ogromna. Jeszcze w 1977 r., a więc już po wykreśleniu homoseksualizmu z listy schorzeń anonimowa ankieta wśród członków APA wykazała, że prawie 70% nadal uważało homoseksualizm za zaburzenie. Nie ma najmniejszych wątpliwości, że decyzja z 1973 r. była motywowana politycznie, a sposób jej podjęcia nie miał nic wspólnego ze standardami naukowymi.
Przyjmijmy dla dobra dyskusji ze masz racje (ja akurat czytalem rowniez inna wersje jak sie to wszystko odbylo). Uznajmy jednak ze lobby LGBT tak przestraszylo psychiatrow ze przeglosowali usuniecie homoseksualizmu z listy zaburzen i nie mialo to tak naprawde racjonalnych opartych na badaniach podstaw.
Przeprowadzmy krotki logiczny eksperyment.
Wszystko to odbylo sie 45 lat temu. Od tamtej pory mialo miejsca piec wiekszych modyfikacji klasyfikacji zaburzej psychicznych. Ostatnia w 2013 roku.
Pomimo tego ta decyzja nie zostala zrewidowana i homoseksualizm nie wrocil na liste.
Oficjalne stanowisko APA niezmiennie jest takie ze homoseksualizm nie jest zaburzeniem co potwierdzaja liczne badania na ten temat.

Wiem ze w zasadzie uprzedzajac moje pytanie wyjasniasz powod takiego stanu rzeczy troche nizej:
Cement pisze:Jeśli uważasz, że środowisko akademickie nie ma mocnego biasu w lewą stronę i jest ideologicznie neutralna, to jesteś ogromnie naiwny. Oczywiście, że takie jest oficjalne stanowisko zdominowanej przez lewicę politpoprawnej akademii i jakiekolwiek badania nie przyjmujące tego dogmatu w swojej metodologii byłyby w najlepszym razie atakowane a priori, a zapewne nie otrzymałyby finansowania (podobna sytuacja występuje w przypadku kreacjonistów, wyrzucanych poza nawias społeczności akademickich a priori, bez możliwości zaprezentowania swoich argumentów, z powodu poddawania w wątpliwość dogmatu ewolucji).
Wracajac jednak do naszego malego logicznego eksperymentu
Jestes w stanie wyjasnic nam wszystkim bez uciekania sie do wplywu poteznego lobby LGBT lub przezartego lewackim zepsuciem srodowiska akademickiego czy innych nieweryfikowalnych twierdzen dlaczego tak sie dzieje? Dlaczego homoseksualizm nie wrocil na liste.
A moze odpowiedz jest prosta tylko ze absolutnie dla Ciebie nie do przyjecia?
Cement pisze:Homoseksualiści statystycznie częściej popełniają samobójstwa.
Oczywiście lewicowa propaganda zrzuca to na wrednych konserwatystów wykluczających społecznie homoseksualistów. W przypadku każdej innej grupy o specyficznym stylu życia gdzie występuje wysoki wskaźnik samobójstw, kierunek badań poszedłby w kierunku sprawdzenia, czy nie ma czegoś w specyficznym zachowaniu tej grupy i w tym stylu życia co powoduje taki stan rzeczy. Ale dla progresywistów taka hipoteza nie może nawet być rozważana, bo to niepoprawne politycznie.
Twierdzisz ze ostracyzm dyskryminacja poczucie wyobcowania wystawienie na agresje werbalna lub/i przemoc fizyczna stala rozciagnieta w czasie nie ma to wplywu?
Cement pisze:Zrzucają więc wszystko na "homofobię", i to w sytuacji, gdzie na zachodzie środowiska LGBT są wspierane propagandą medialną a jakakolwiek ich krytyka jest niedopuszczana w mainstreamowej narracji, a w większości zachodnich krajów poparcie dla "małżeństw" homoseksualnych wynosi 70-85%.
Fantastyczne warunki do bycia homo. Moze wyjedz na wies i pozyj tam troche udajac ze jestes gejem? Sa wakacje przeprowadz taki eksperymet i podziel sie wynikami. Gdybys jednak zlapal dola to ogladaj mainstermowe stacje telewizyjne ktore beda Cie pocieszac ze wszystko z Toba w porzadku a do poduszki czytaj krzepiace statystyki rosnacego poparcia dla malzenstw homoseksualnych w zachodniej Europie.
Cement pisze:Ba, już we wspomnianej ankiecie członków APA z 1977 r. zdecydowana większość stwierdziła, że problemy homoseksualistów mają większy związek z ich zaburzeniami aniżeli stygmatyzacją społeczną.
Teraz koronnym argumentem bedzie anonimowa ankieta z 1977 roku przeprowadzona wsrod paru starszych uprzedzonych panow. Naprawde musisz wywlekac anonimowe ankiety czy odkopywac antropologow sprzed 100 lat? Nie ma czegos aktualnego?
Cement pisze:Z badań na ten temat wiemy też, że w krajach, gdzie lewacka propaganda jeszcze nie zawładnęła do końca mainstreamem i nie narzuciła swojej narracji (m.in. Włochy, Węgry, Polska, Łotwa), duża część lekarzy wciąż uważa homoseksualizm za zaburzenie, tak więc ponad 40 lat po decyzji APA nadal nie ma w tym zakresie konsensusu, mimo ogromnych wysiłków lewackiej propagandy.
Ty powiesz ze te kraje daja odpor lewackiej propagandzie ja napisze ze jest to wynikiem wciaz zabobonnego niewyedukowanego spoleczenstwa bojacej sie i zamkniete na odmiennosc ktore jest osadzone w tradycji czesto nieprzystajacej do realiow wspolczesnego swiata.
Cement pisze:Jeśli wyrywasz moje wypowiedzi z kontekstu i cytujesz tylko pierwszą część zdania, usuwając jego dalszą część i argumentację (popularnie takie działanie nazywa się manipulacją, ale w dyskusji z progresywistami mnie to nie dziwi), to trudno się dziwić, że tak trudno przychodzi Ci sformułowanie sensownej wypowiedzi odpowiadającej na to, co piszę.
Nie chodzilo o argumentacje tylko o narracje i sformulowania ktore uzywasz. Twoje przekonanie ze za wszystkim co zle na tym swiecie stoi albo lewacka propaganda tloczona przez potezne lobby LGBT albo islamscy fundamentalisci od niepismiennego handlarza. Gdybys wydrukowal te swoje posty i zaniosl do przeczytania psychiatrze to nie jestem calkowicie pewny czy by Cie wypuscil z pokoju.

Do bardzo ciekawego postu Kluchmana dodam jeszcze takie spostrzezenie ze nie trzeba sie cofac w zbyt odlegle czasy zeby zauwazyc iz posiadanie obojga rodzicow to byl raczej luksus niz regula. Choroby wojny czy glod (to jest prawdziwy problem wspolczesnego swiata i jego wielki wyrzut sumienia a nie jacys homoseksualisci) odpowiadaly za to ze wiele dzieci musialo wychowywac sie bez ojca matki lub w ogole bez rodzicow.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”