Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy - dyskusja

Awatar użytkownika
panmechiko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 308

Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy - dyskusja

Post autor: panmechiko » 14 sty 2019, 14:55

sickstick pisze:
panmechiko pisze: Ten komentarz o siostrzenicy to najgłupsze co jest w tym temacie. Wniosek, że jeśli ktoś nie popiera wośpu i owsiaka = nie chcesz pomocy małym dzieciom, nawet nie wiem jak skomentować.
Czyli dajesz gwarancję że zamiast sprzętu z WOŚP w tych szpitalach stałby ten sam sprzęt, kupiony przez inne źródło, który uratowałby jej życie?
Ale dlaczego sprzętu z wośp miałoby nie być? Ja nie chce likwidacji akcji bo ją popieram, ja chce likwidacji szemranych rzeczy z nią związamych. Czy to będzie wośp, czy to będzie inna organizacja, co za różnica.

Osoby popierające wośp wpadają w takie same skrajne argumenty jak hejterzy wośpu. Hejterzy wyjeżdzają z głupimi argumentami typu "owsiak jeździ super samochodem, nie mieszka w bloku, a powinien życ skromnie", z kolei ty przejawiasz coś w stylu "część pieniędzy może iść na wskrzeszenie hitlera, ale jeśli nawet jeden sprzęt uratuje życie, to warto", odrzucając argumenty, że te przejebane pieniądze w woodstock czy inne szemrane sprawy, mogłyby uratować więcej żyć.

Tu chodzi o jasność i klarowność wośpu, a nie jego likwidacje i skazanie na śmierć dzieci. Boże.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”