Domek nr 10 (temat luźny)

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Domek nr 10 (temat luźny)

Post autor: futbolowa » 13 lut 2019, 12:47

Kluchman pisze: Kupujesz Klaudyna jakiś konkretny gotowy hummus lub konkretną gotową pastę z awokado, czy sama robisz?
Robię sama.
Raz kupiłam BIO na promocji w lidlu, ale mi nie smakował. Lepszy był jakiś kauflandowy, który kupiłam sobie do pociągu - w pakiecie miał czipsy chlebowe (albo coś w ten deseń) - i ten mogłabym polecić, aczkolwiek tylko na takie przypadki, bo jednak cenowo mało opłacalne.
sickstick pisze: Do Hummsa chyba nie miałem szczęścia, bo każdy który jadłem był zupełnie bez smaku. Natomiast pasta avocado <3
No właśnie, kupne takie sobie, przede wszystkim dziwnie mi pachną :D
Kluchman pisze: Też myślałem niedawno, by chociaż częściowo zastąpić masło, które ma dużo nasyconych kwasów tłuszczowych, właśnie hummusem, ale pewnie nie chciałoby mi się go regularnie robić.
No to prościej będzie z awokado - zgniatasz, przyprawiasz i masz :D Aczkolwiek ja hummus robię z ciecierzycy z puszki, więc też nie jest to jakieś wybitnie kłopotliwe.

Z fajnych rzeczy, jakie ostatnio jem, mogę polecić smoothie bowl. Czyli typowe smoothie z dodatkiem płatków, które je się w miseczce, posypane np. słonecznikiem, sezamem albo orzechami. Mój ulubiony wariant: płatki (ja mam zmieszane owsiane, żytnie, orkiszowe i pszenne), mleko ryżowe, jarmuż, banany, natka pietruszki, wiesiołek i mandarynka. Na wierzch rzucam orzechy włoskie, których mam wspaniały zapas od rodziców :D Idealne na drugie śniadanie :)

Wróć do „Hyde Park”