Co tam słychać w wielkim świecie? Odkrycia, doniesienia, fakty, nowości, wydarzenia…

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Co tam słychać w wielkim świecie? Odkrycia, doniesienia, fakty, nowości, wydarzenia…

Post autor: Kluchman » 08 maja 2019, 11:52

Boromir pisze:
08 maja 2019, 9:39
- analizy baz danych, geolog mając coraz więcej danych dostaje coraz lepsze możliwości ich interpretacji. Poprawa skuteczności o 1/3 robi wrażenie.
Jak skuteczność była na poziomie 60% a z AI jest ponad 90% to w sumie skuteczność poprawiła się o ponad 1/2. Tym bardziej robi wrażenie. :wink:

Czytałem kiedyś o Watsonie z IBM, ale nie wiedziałem, że już wykorzystuje się go do takich celów. Szybko się to rozwija.
Curt pisze:
08 maja 2019, 11:10
Tak sobie patrzę i myślę, że w grobie sprzed kilku tysięcy lat są jeszcze dobrze zachowane kości, a ludzi na cmentarzach można zgodnie z prawem "przekopać" już po 20 latach
W zależności od warunków kości mogą się bardzo długo rozkładać. Cmentarze zajmują miejsce, a zmarłych stale przybywa. W nietypowy sposób rozwiązano to w San Francisco, gdzie po prostu zorganizowano wielkie cmentarze w innych miejscowościach:

https://podroze.onet.pl/ciekawe/colma-w ... co/272dmhq

Kto wie, czy kiedyś nie stanie się to normą, a może przejdziemy do grobów masowych?

Wróć do „Hyde Park”