Ciemna strona Calcio...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Ciemna strona Calcio...

Post autor: Zaza » 25 paź 2005, 12:58

Robi sie coraz "ciekawiej" wokół Calcio...:roll: Wczorajsz dzień przyniusł kilka zadziwiajacych informacji. Dziś kolejne sensacyjna informacje.

Co o Tym sądzicie ??

Znów Włoska Serie A postawione w tym gorszym świetle. Może być tak że sie skończy na jakiś bredniach i jedynie odaleniu teori Bazzaniego a może być tak jak w przypadku EPOkowej afery że proces i dochodzenie bedzie trwało 5/6 lat...

"Czarny Totek" :roll: jest dla Włochów ciosem w plecy. Oczywiście nie wiadomo co z tego będzie bo jak nazazie tylko Bazzani zabrał głos. Wiadomo że przez rok grał w Lazio i mógł swoje wiedzieć ale dziwne ze mówi o takim meczu jak Derby Rzymu. Teraz leczy uraz nogi może leczą go czymś mocniejszym ? :roll: Na tej liscie jest prawie każdy klub serie A prawie... Ale są mecz w których za chiny nie mogło dojśc do ustawki. Bo i derby Rzymu to wojna na całego czy mecz w którym Milan "oddał scudetto Juventusowi". Inter naciskany przez dwa kluby Udinese Palermo. Juve miało juz chyba przewage 4 pkt przed meczem z Livorno itd.

Kolejny skandal we włoskim futbolu

'Czarny Totek': kolejni podejrzani

Sądze ze jak coś naprawde takiego miało miejsce to góra dwa/trzy mecze. Poprostu Włosi jak i prawo obliguje ich do tego by sprawdzić wszystkich. Jeśli Bazzani kłamie i bradzi wyjdzie na idiote jakich mało. Ale odważył by sie bredzić ?...:? Patrząc na te mecze nie można było stwierdzic nic na temat "ustawek" Mi oczywiście najbardzie zapadł w pamieci mecz Milan Palermo na San Siro. W którym Costacurta strzelił samobója a sedzie Tombolini podyktował każnego którego nie było na 100% Poprostu Toni wymusił "11" na Abbiatim. i to jest kolejny przykład że chyba kogos wali :? Jak by tak słedzić każdy mecz to mozna by trafićna jakieś dwine decyzje piłkarzy błedy nie wymuczone. Ale jakoś nie nie potrafie uwierzyc że to obejmuje tyle klubów i takie mecze w których wazyły sie losy Scudetto potem pucharu a nawet mecz o nic. O tylko 3 pkt które i tak nic nie dądza druzynie które wygrała. Już o derbach nie mówiąc...

Kolejna temat to ciądnąca sie od 5 lat sprawa "EPOki Juve" Jak w takim tępie będa "badali" informacje podane przez Bazzaniego to tylko czekać aż za 5 lat cos sie wyjaśni. Ale jedna rzecz mnie interesuje jak to jest możliwe ze człowiek który od 5 lat jest zamieszany w afare dopingowa nadal pełni taka funkjce w klubie ???:>> (Giraudo) Przeciesz to jest śmieszne bo jak proces trwa 5 lat to musza cos mniec na niego poprostu muszą bo by nie dobiła prokuratura i sad z siebie idiotów. A w Juve nadal on "siedzi na swoim "stołku" Niby ograniczono działania Agricoli ale to do da jak człowiek który od 5 lat odpowiada jako oskarzony pełni taka funcje w klubie ? Na temat tej afery zostało juz wszystko napisane ale że klub potrafił zwolnic lekarza (czyli jak by sieprzyznał bo zwolnił dla tego ze był umoczony a Giraudo na stołku ...

Proces Juve: dwa lata więzienia dla Giraudo?

Inter zadłużony na 118 mln euro

Kwota która powala. :shock: Jak widze komentarza w stylu "rozlecą się" czy degradacja" bo mam ubaw. Chelsea ile ma długo mimo tego że Roman rządzi klubem ?? Przeciesz Inter to nie jest klub w którym decyzje należa do koncernu samochodowego czy farmacełtycznego. To właśnie rózni prywatynch właścicieli od firm mających swoje kluby. Przeciesz każdy klub z prywatnym włascicielem ma dług :!: A dla czego ? Bo np. w popszednim roku wieksze nakłady wymagała firma córki która sprzedaje telefony. I rok temu nie nie zapłaci np. podatku bo prawo jest jakie jest ma dlug ale może do zapłacic za rok.

Przeciesz teraz długi mają takie kluby jak Barcelona ale to one muszą wprowadzać tzw. "plany oszczednościowe" bo ich właścicielem nie jest jeden człowiek czy rodzina.

Suma naprawde jest porażająca ale to nie jest tak jak w przypadku np. Lazio czy Parmy. Bo ja jestem zdanie że w momecie gdy już trzeba bedzie na musss zapłacić nagle sie znajdzie kasa. Nagle ale ta które było juz dawno... Takie jest prawo że masz możliowśc nie płacenia w terminie podatku czy czegoś tam (Chyba że mafii :roll:) a w momecie ostatecznej daty zapłacisz moze z odsetkami ale nie kiedy to sie lepiej oplaca. A wcześniej tymi pieniedzmi możesz 3 razy obrócić (To juz moja wersja bo jak bym tak zrobił :P)

P.S. Mam nadzieje ze nie zamkniecie tematu. Zwłaszcze ze na stronie głownej moga pojawić sie jeszcze inne "dziwne" informacje dotyczace tych wyżej opisanych spraw...

FORZA GRANDE CALCIO :!:
:shock:

Wróć do „Włochy”