Z braku czasu nie miałem jeszcze okazji grać w pełną wersję, nawet jej jeszcze nie kupiłem - i to chyba dobrze. Z racji, że od zawsze najwięcej frajdy sprawiał mi tryb kariery i w tej edycji to na niego miałem w głównej mierze poprawić.
Czytam opinię ludzi na różnych grupkach na Facebooku, oglądam jakieś materiały na YouTubie i co? Tak zapowiadanego dynamicznego potencjału nie ma (przykład Aguero, gracza po 30, a jak grającym w ten tryb wiadomo wtedy zaczyna piłkarzom spadać OA - 25 goli w samej lidze i w następnym sezonie spadek overalla o 2 punkty xD). Druga sprawa, jeszcze gorsza to rywalizacja z mocniejszymi klubami. Jak po kilkunastu kolejkach Manchester City jest w okolicach strefy spadkowej, bo SI wystawia co mecz totalne rezerwy to jednak coś jest nie tak (a EA zapowiadało, że te błąd został rozwiązany). Żeby było śmieszniej pracownik EA zapowiedział już, że w pierwszym patchu nie będzie łatki dla trybu kariery. Jak już ona wyjdzie i wpłynie na tryb kariery to wtedy zamówię sobie klucz i pobiorę grę. Na ten moment zostaje przy 19. Co za żałosna firma.