FIFA Ultimate Team

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

FIFA Ultimate Team

Post autor: Kesz » 17 paź 2019, 18:03

Jeśli chodzi o zdobywanie bramek, to uważam, że nie jest to takie proste. Bardzo dużo czasu w tej FIFA spędziłem nad ustawieniem obrony, cały czas mnie zastanawiało, jak to się dzieje, że u przeciwnika obrońcy wchodzą niemal do bramki, zagęszczają pole karne, że nie idzie rozegrać piłki, chwila zawahania i ją tracisz. Moja obrona zawsze była rozbiegana, zostawiała luki do prostopadłych podań czy strzałów. W końcu moja obrona jest szczelna aczkolwiek, to też zależy od rywala, bo solidny przeciwnik i tak ją rozmontuje.

Strzelanie z główki w tej FIFA też nie jest jakieś udziwnione i że jest z tym coś mocno nie tak, większym problemem jest zachowanie obrońców i bramkarzy przy wrzutkach jacy często są pasywni a bramkarze dośrodkowania jakie powinni wyłapać piąstkują lub wybijają.

Sam nie ogarniam w grze sztuczek, zawsze byłem zwolennikiem operowania gałką pada, robić zwody na wyczucie przeciwnika, robić zakosy, zwalniać przyśpieszać, markować, że idę do przodu a np. nagle zbiegam do środka itd. Tutaj jednak kluczowe jest opanowanie sztuczek, bo inaczej przez solidniejsze obrony się nie przebijesz.

Wczoraj miałem pierwszy szczęsliwy moment w grze, bo wypadł mi Griezmann. Teoretycznie mógłbym go zachować, ale jego cena to 350 tys a tych środków potrzebowałem. Więc ostatecznie Griezmann poszedł na sprzedaż.

Obecnie mój skład prezentuje się tak :

Obrazek

To jest skład jeszcze bez włożenia inwestycji z Griezmanna. Nadal mam blisko 400 tys do wydania na zawodników. Ale szczerze, nie wiem na razie jak skład budować.

W rezerwie mam kilku solidnych grajków jak np. Icardi, Fekir, Gundogan, Khedira, Gelson Martins, Kimpembe... Zastanawiam się nad kupieniem Rossilliona i dać go na lewą obronę oraz wymienić Silvę na Kimpembe. Wóczas do składu wdrożyłbym Fekira lub Ben Yeddera a wtedy kombinowałbym nad przebudową ataku pod Martiala i Rashforda. Ale na razie jedynie kombinuje w myślach, bo jedynych zawodników jakich naprawdę potrzebuje do tego składu, to Neymar i Mbappe ;) a tak to jestem ogólnie zadowolony.

Zobaczymy co się urodzi jeśli chodzi o nabyte punkty, na razie wole nie robić transakcji na żywioł. Może sami coś zasugerujecie.

Wróć do „Gry Forumowe”