FIFA Ultimate Team

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Reputacja: 2321
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

FIFA Ultimate Team

Post autor: HMK » 02 lis 2019, 2:14

Slim91 pisze:
31 paź 2019, 0:20
Grałem ostatnio FUT Champions do 9 wygranych i jak widziałem jakie składy ludzie mają to aż mi się odechciewało grać
Wyszło niedawno SBC o taką kartę.
Obrazek
I niech mi ktoś z grających powie. Co ma ona na celu? Z jakiej okazji Politano ją otrzymał?
Mam tu w głębokim poważaniu czy taką kartę otrzyma mój ukochany Martin Odegaard, totalnie obojętny mi Politano czy jakiś jasiek z ligi rumuńskiej. Od zawsze uważam, że kartę specjalną powinno się otrzymać za coś ważnego, jakieś uhonorowanie, upamiętnienie. Tak mamy TOTY, TOTS oraz cotygodniowe informy. MOTMy za krajowe puchary czy karty typu "Hero" lub "Record brejker" też jestem w stanie zrozumieć (no tych Hero mniej, ale RB wyglądają naprawdę fajnie - dobry design, duże wydarzenie), ale jak widzę jakieś eventy halloweenowe, future stars itp gówna to naprawdę odechciewa się w ten tryb grać.
I nie żebym był całkowicie przeciwnikiem takich kart. Otóż nie. Sama idea EA z sezonami wyzwań, gdzie co każdy poziom odblokowujesz coś nowego (paczka, jakaś cieszynka aż po końcowy wybór jednego z trzech zawodników) jest świetna. Zmusza graczy do robienia tych wyzwań, urozmaica grę - spoko, ale tu mam jedno zastrzeżenie. W pierwszym sezonie mamy do wyboru karty ocenione na 85. Zahę, Tolisso oraz Lucasa Vazqueza. I tutaj bura dla reniferów, niech ktoś kto wykona całą serię tych wyzwań aż do 30, ostatniego poziomu w nagrodę dostanie kartę, która zrobi różnicę na wiele tygodni. Tutaj z tej trójki oczywistym wyborem jest Wilfried Zaha, chciałbym by zdobywca tej karty miał z niej realny pożytek do chociaż połowy/końca grudnia. Niech taka karta wyróżnia się na tle, zwykłej złotej, niech będzie ona nagrodą za wkład w wyzwania. A co mamy teraz? Składy przepakowane najgorszymi ikonami z bezsensownej serii wyzwań, graczami z Premier League, którzy stoją na rynku po 300-400k. TO wszystko idzie w złą stronę. Tzn. już poszło i jedynie czego szkoda to fakt, że tryb z takim potencjałem jest tak zbijany. Zabijany masą bezsensownych kart jak ww. Politano, który tę kartę otrzymał [ch**] wie za co.
Jak ja bym to widział? Otóż tak jak pisałem, te sezony wyzwań wyglądają spoko, ale przy tym wszystkim odrzuciłbym głupie eventy typu Halloween czy Future Stars, a nagradzał kartą takiego Zahy, który realnie wpłynie na grę (cały czas powołuję się na ten, chyba najlepszy przykład). No i jeszcze karty Flashback - to też spoko idea, która mi się podoba. Reszta jest do kosza. No i najważniejsze. Taki Salah kosztuje teraz na PS4 około 300k, zwiększenie widełek. Salah to jedna z najlepszych kart w grze, a byle jasiek co nie wystawi głowy poza Silvera 1 w FUT Champions po kilku tygodniach może sobie pozwolić na taką kartę. Que dramatazo.

Wróć do „Gry Forumowe”