FIFA Ultimate Team

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Reputacja: 2321
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

FIFA Ultimate Team

Post autor: HMK » 30 gru 2019, 13:01

Dostałem od kumpla konto i pograłem trochę w karierę.
Parę przemyśleń po dwóch i pół sezonu symulowaniu kariery Realem.
1. Poruszanie się po menu jest o wiele szybsze. Czytanie wiadomości nie zajmuje już tyle czasu co wcześniej.
2. Spersonalizowane menu dla danej ligi (licencjonowanej) to też fajny pomysł. Sporo daje do wizualnych odczuć.
3. Bunt zawodników, gdy złoży prośbę o transfer/wypożyczenie nie można go nie z niego zdjąć.
4. Symulacja, wreszcie wyjazdy dla Realu nie stanowią problemu. Co prawda EA się trochę zagalopowało bo każdy wyjazd na słabeusza to proste 4:0, ale wreszcie nie ma co się bać o stratę punktów. Co za tym idzie ligowi potentaci kręcą chore wyniki w granicach 100 punktów.
5. Personalizacja menadżera. To na duży plus, w końcu mogę ubrać swojego trenera całego na czarno a i herb na marynarce to fajny bajer.
Minusy.
1. Brak bezpośredniego przejścia do transferów z głównego menu. Dodanie malutkiego okienka nie byłoby problemem, a dla graczy dużym ułatwieniem.
2. Konferencje i czaty drużynowe. Potencjał jest tu duży, ale po krótkim czasie te czaty stają się bardzo monotonne. Zawodnik albo jest zadowolony, że dużo gra, albo narzeka na brak szans. Od czasu do czasu mamy prośbę słabeusza o podwyżkę. Konferencje też strasznie jednowymiarowe. Cały czas te same pytania.
3. Skrócenie symulacji. Akurat patrzenie na przebieg meczu było spoko zabiegiem, a k tak można było go pominąć. Nie rozumiem komu on wadził.
Gameplay na bota.
Jest o wiele lepiej niż w 19. Co prawda nie ogarnąłem jeszcze do końca podań, ale trzeba przyznać że pace robi różnicę a i dominowane nad rywalem i posiadanie piłki jest znacznie łatwiejsze.

To tyle, po kilkunastu miesiącach spędzonych jako trener Realu. Domyślnie pograłem już trochę Brentford i muszę przyznać, że gra się przyjemnie, ale ilość zmian w samym trybie jest bardzo mała.

Wróć do „Gry Forumowe”