Szczerze, ja dopiero się dowiedziałem, że taki plebiscyt się odbył, gdy przeczytałem wyniki. Nie wiem kiedy było głosowanie, kto był nominowany, do kiedy było głosowanie. Ogólnie i tak bym nie zagłosował, bo omijam takie rzeczy szerokim łukiem a jeśli chodzi o wygraną, to też nie będę się wypowiadał, bo żużel mnie kompletnie interesuje.
Dodam jedynie od siebie, że żużel kojarzył mi się podobnie jak F1 gdy startował Kubica, gdy pojawiały się wątpliwości co do jego zasług w sytuacji, gdy dużo zależało od maszyny, że jest to sport gdzie sprzęt mocno wpływa na osiągnięcia sportowca. Nie wnikam jak jest w przypadku żużla. Wszelkie tego typu ogólne konkursy są trochę nie fer, bo lekkoatleci są doceniani głównie w roku IO i pamiętam kiedy bodaj Majewski ostro krytykował wyniki tego typu gal, że w roku IO powinien wygrywać lekkoatleta. Czy to sporty zespołowe, czy właśnie lekkoatletyka, sporty motorowe - wszystkie się od siebie różnią, w jednym wpływa na twoją postawę drużyna, w przypadku lekkoatletów wszystko zależy od wyników na dużej imprezie, w przypadku sportów motorowych zawsze się będzie mówiło o sprzęcie i poddawało pod wątpliwość to ile wpływu ma kierowca a ile sprzęt. Nie jestem zwolennikiem tego, by wszystkich tak pakować do jednego wora, no ale jakoś trzeba wyróżnić tego sportowca... bo tak musi być. Czy Lewy był najlepszy? na pewno to był jego najlepszy sezon, no ale musi się zadowolić wygraną z 2015 roku.