Liga Typera

Awatar użytkownika
yedraz
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 873
Kibicuję: Jagiellonia Białystok

Liga Typera

Post autor: yedraz » 11 lut 2020, 14:34

A teraz zaprezentuję Wam jak wyglądałoby typowanie w Ekstraklasie w przeze mnie zaproponowanej wersji.
I tak gdybym wybrał sobie Jagiellonię, to wg mojego pomysłu, jako gracz który jest gospodarzem może w meczu klubu, pod którego szyldem występuje postawić podwójny typ (ale tylko w takim przypadku - w pozostałych spotkaniach, zawsze pojedynczy).
I rzecz jasna za każde trafienie otrzymujemy jedną zdobytą bramkę. A w tzw. swoim meczu można za trafienie pierwszego typy zdobyć dwie bramki! Zaś odpowiednio za trafienie drugiego już jedną, tak jak to jest w pozostałych spotkaniach. Czyli gospodarz może zdobyć max 9 bramek, a zawodnik występujący w roli gościa - osiem. :idea:
Dlaczego wprowadziłem ten dodatkowy element? Otóż gdy gramy w takim typerze na innym forum (muzycznym) typując każdy mecz tak samo, nie ma znaczenia kto jest gospodarzem, a kto gościem i jakim tak naprawdę klubem się gra. Ważne jest tylko kto z kim się potyka, bo w tej kolejce moim rywalem jest oczywiście gracz który dzierży w swych rękach Koronę Kielce i na koniec kolejki porównujemy moje zdobycze z jego i wtedy ustalamy wynik naszego pojedynku. Jeżeli np. ja zdobywam cztery bramki, a on pięć to on dostaje zwycięstwo i trzy punkty oraz różnicę bramek 5-4. Ja zaś wiadomo na odwrót. :whistle:
Dodam też że w lidze polskiej mamy średnią skuteczność ledwo przekraczającą 40% gdy np. w Lidze Mistrzów ta zbliża się do 60!

14 lutego, 18:00 Górnik Zabrze - Arka Gdynia 1
14 lutego, 20:30 Lechia Gdańsk - Piast Gliwice 2
15 lutego, 15:00 ŁKS Łódź - Wisła Płock X
15 lutego, 17:30 Pogoń Szczecin - Śląsk Wrocław 1
15 lutego, 20:00 Raków Częstochowa - Legia Warszawa X
16 lutego, 12:30 Jagiellonia Białystok - Korona Kielce 1, 2
16 lutego, 15:30 Zagłębie Lubin - Wisła Kraków 2
16 lutego, 17:30 Cracovia Kraków - Lech Poznań 1

Jeżeli ktoś chce się teraz ze mną pobawić na próbę, to niech typuje wyniki z aktualnej kolejki Ekstraklasy i wybierze sobie przykładowo klub (gdy ten jest gospodarzem, może przy nim postawić podwójny typ). Przekonamy się w ten sposób czy ta gra nas wciągnie i czy w ogóle znajdą się chętni do uczestnictwa w niej? :arrow:

Wróć do „Gry Forumowe”