Wczoraj wieczorem poskładałem taki skład Milanu: Donna, Calabria, Baresi, Romagnoli, Maldini, Rijkaard, Kessie, Gullit, Hakan, Pippo i Van Basten (Rebic, Piątek, Bonaventura, i paru innych na lawce) i zrobiłem ten event online: 3 mecze 4 pkt i dostaje się 25000gp. Pierwszy mecz z ratingiem 790, 2 z 820 (u mnie teraz 850) i pogoniłem gości Valbuena 8-1 i 4-0. Nie wiem czy z każdym kolejnym data packiem gra mi podchodzi (niektórzy narzekają) czy się poprawiam bo robiłem co chciałem na boisku. A kolesie mieli napakowane składy futerami o sile 4300 i 4600.Bebej pisze: ↑16 kwie 2020, 9:28Sabatini gra 4231, mi te ustawienie nie podchodzi. Pes "premiuje" inne: 433, 4213, 4312, 4222. Gości grających 4231 policzysz na palcach 1 ręki. Także trener coś tam daje. Znaczenie mają też jego ustawienia: jak atakuje (possession czy contra), skrzydłami czy środkiem, długie czy krótkie podania, zmienność pozycji czy pilnują swojej, wychodzenie do podań, w obronie podchodzą czy cofają się pressing albo conservative, bronią środek czy boki, jak głęboko linia defensywy i zagęszczanie. Na początku nie masz za dużo opcji wyboru, ale z czasem większa ilość trenerów będzie dostępna za GP (obecnie niektórzy są za GP albo coinsy). Każdy trener ma innę taktykę ofensywną i defensywną. Czasem różnią się niewiele.BadBoy pisze: ↑15 kwie 2020, 18:41Nie. Wziąłem Sabatiniego bo najbardziej pod mój styl gry (tak mi się wydaje) pasuje. Trener ma tu dużo do gadania oprócz oczywiście stylu gry?Bebej pisze:Wybrałeś Fischera? Niektórzy nim graja cały czas i ciężko się z takimi gra.
Drugie pytanie: te cele założone na danego trenera trzeba wypełnić? Czyli ileś tam meczów online/com/sim? Co się stanie jak nie wypełnię?
Trzecie: coinsy walić najpierw w przedłużanie kontraktów czy losować zawodników? Bo po mojemu to utrzymanie drużyny trochę będzie kosztowało i lepiej kontrakty.
@wloski se_lamie_se
Założenia trenera trzeba spełnić jak nie chcesz płacić za przedłużenie z nim kontraktu po nie spełnieniu ich. Kwota nie jest duża, od 1500 do około 8-9 tyś za najlepszych. Dlatego musisz napierniczać mecze sim najsłabszym trenerem i składami jak pisałem wcześniej. Ja w ciągu 2-3 miesięcy mam obecnie 1 250 000 gp, a nie gram non stop. Także jak nazbierasz to nawet nie zauważysz jak przedłużasz kontrakty za GP (najlepsi kosztuję 3500-4000). Były okresy że za logowanie dawali 25000 gp codziennie.
Trenerom nie zwiększa się siła składu, chyba że masz item zielone management boost. Wtedy każdy 1 podwyższa siłę o 10. Zwiększa mu się tylko procent zgrania (max 120 %). Są też itemy do tego zielone. Są też do kontraktów i taktyki składu.
Teraz tak, jak już kupisz innego trenera to masz opcję w składzie ustawić ich do 3. Domyślnie 1 jest dla main, sub deffensive i sub offensive. Jak ustawisz Sabatiniego na main to będzie grał swoją ofensywną, innego trenera na sub defensive to gra defensywną, a np 3 na sub ofensive to ofensywną. Zgranie wtedy poprawia się tylko temu 1. Możesz w ciągu meczu zmieniać sam je.
Polecam na yt gościa ma tam poradniki, podowiadujesz się co do taktyk (bo są jeszcze zaawansowane instrukcje co do ustawień, ustawień krycia jak ci przeciwnik nałoży (wtedy przydaje się mieć w obwodzie 2 menagera i zmieniasz w trakcie meczu na inne ustawienia i jemu krycie się pieprzy).
https://www.youtube.com/user/fundlalam
Ja mam porobionych 6 składów plus skład legend (można było za gp ich losować i potrafiałem). Jedynie wydałem coinsy na legendy Milanu. Składami gram na zmianę a nie jak niektórzy robią 2 mocne i tyle. Uważam, że jak już pograć to różnymi gościami a nie tylko Ronaldo Messi Neymar Lewy. Mam 9 trenerów ulokowanych w tych 6 składach.
W każdy poniedziałek masz nowe eventy, futery z różnych drużyn do losowania za coinsy (100 za jednego). Maks 3 można losować. Jak grały ligi to w czwartki byly też futery z drużyny tygodnia za coinsy. Teraz w poniedziałek były (może jeszcze masz) z Monachium i Leverkusen, 20 będą z Arsenalu i Tottenhamu a od 27 Liverpool i Everton.
Trenerzy maja 1 ustawienia i nie zmieniają się obecnie. Zmieniały się w zależności jakim zagrali w lidze. A że ligi nie grają to teraz zostają przy ostatnim. Tylko wtedy jak miałeś go z ustawieniem 4222 a pojawił się w ustawieniu 4312 (można sprawdzić na apce peshub20 albo pesdb.net) to musiałeś swojego sprzedać i wtedy pojawiał się z 4312.
Każdego ostatniego dnia miesiąca pojawiają się wszyscy trenerzy. Obecnie ich lista zmienia się ze 3 razy/dzień. Jak w ten dzień wejdziesz, przelecisz listę a potem wyjdziesz i wejdziesz od razu na nowo to pojawią się inni (nie wszyscy się zmienią ale kilku na pewno). I tak możesz cały dzień aż trafisz na jakiego chcesz.
Z trenerów polecam Valbuena (Simeone 4312 mam ja, grał też 4222), Santos 4312, Roman (Guardiola) 4213 albo 433, Zeitzler 433 (Klopp), Abril 4213, Soares 433, Setien 4312 albo 433, Sarri teraz w 433.