Pytania do?-odpowiedzi

Awatar użytkownika
AgaD
I am the Special One
Reputacja: 0

Post autor: AgaD » 17 lis 2005, 11:36

1. Opowiedz o miejscu, w którym mieszkasz.

Mieszkam w Gliwicach (Śląsk), a konkretnie w dzielnicy tego miasta - Łabędach. Okolica jak na śląskie realia jest całkiem ładna. Akurat moje osiedle otoczone jest lasem. Co niektórzy twierdzą nawet, że mieszkam w lesie. ;) Lubię to miejsce, ale w przyszłości chciałabym się jednak stąd wyprowadzić.

2. Można odnieść wrażenie, że forum to mało istotny dodatek do serwisu. Na zgłoszenia o błędach przez długi czas nikt nie odpowiadał, fatalnie prezentuje się też sytuacja moderatorów. Zdolności romantyka czas już zweryfikował, Paweł zapewnia, że jest na forum, ale lepiej nie sprawdzać kiedy przydzielił bana lub WP, pippen często na stronie jest, ale z forum nie korzysta, bellusa nie ma po miesiącu od dostania moderki. Temat o przyszłości pilka.pl gdzie padły konkretne propozycje, został założony w lecie, a efektów nie widać do dziś. Czy w związku z brakiem odpowiedzialnych osób planuje się zakup jakiegoś nowego admina?

Rzeczywiście mogłoby być lepiej. Jednak polecam zwrócić się z tym pytaniem do założyciela serwisu, a nie do mnie, bo nie ja tu decyduję. A już na pewno nie do mnie należy ostateczny głos. Praca poszczególnych osób rzeczywiście pozostawia wiele do życzenia. Zgadzam się z Waszą opinią, że osoby, które nie robią nic, powinny utracić posiadane prawa. Mam nadzieję, że kiedy sytuacja pozostałych adminów się trochę ustabilizuje, Wasze propozycje złożone w temacie przyszłość pilka.pl choć częściowo zostaną wprowadzone w życie.

3. Napisz coś o swojej miłości do Interu, jak się zaczęła, ma z tym jakiś związek nauka włoskiego?

Wiedziałam, że padnie takie pytanie. ;) A więc piłką nożną zaczęłam interesować się w 1992 roku, ale to było tylko takie przelotne oglądanie meczów wówczas ośmioletniej dziewczynki. W 1998 roku futbol stał się moją pasją. Oglądałam każdy mecz w telewizji, a moim idolem został Roberto Baggio, który jakby nie patrzeć najlepsze lata kariery miał już za sobą. Tak się złożyło, że w 1998 roku 'codino' trafił do Interu. Skoro więc kibicowałam Baggio, zaczęłam sympatyzować z Interem. Po jakimś czasie Roberto zdecydował się na rozbrat z ekipą 'Nerazzurrich', ale miłość do Interu pozostała i tak jest do dziś. Mój sentyment do 'Nerazzurrich' na pewno miał wpływ na to, że kilka lat temu zaczęłam uczyć się języka włoskiego.

4. Jak wyglądały początki twojej współpracy z pilka.pl?

Pamiętam, że pisałam na jednej ze stron traktujących o Interze Mediolan. Któregoś dnia w skrzynce mailowej znalazłam wiadomość z propozycją pracy w serwisie ogólnopiłkarskim. Plan jaki w mailu przedłożył mi Dzidziuś wydał mi się bardzo interesujący, więc przyjęłam propozycję. 1 marca 2004 roku rozpoczęłam działalnośc na pilka.pl. Początkowo działało tylko forum, ale my (redakcja) cały czas ciężko pracowaliśmy, by 1 maja wystartować z serwisem. Przypadła mi rola lidera sekcji włoskiej, bo to właśnie calcio pasjonuje mnie najbardziej. Na tyle, na ile jestem w stanie staram się pisać newsy, felietony, tłumaczyć wywiady, opracowywać nowe działy itd., itd. Po kilku miesiącach mojej działalności zaproponowano mi pozycję redaktor naczelnej, a tym samym przydzielono mi prawa admina, o czym doskolane wiecie.

5. Konkurencja nie śpi, ale czy są planowane jakieś zmiany w serwisie?

Zmiany są planowane. Z tego co mi wiadomo chodzi tu o zmianę grafiki, ostatnio przenieśliśmy serwis na nowy serwer. Myślę, że niebawem użytkownicy będą mogli dostrzec poprawę. Zamierzamy też ujednolicić system pisania newsów a konkretnie podsumowań kolejek. Zresztą to Wy zadecydowaliście o ich formie (pamiętna ankieta na stronie głównej).

6. Ostatnio zaczęłaś się częściej udzielać na forum, czy to stała zmiana ?

Staram się pisać tyle, na ile starcza mi czasu. Nie mam go za wiele, ale przemyślałam to, co pisali mi poszczególni użytkownicy i zaczęłam częściej pisywać na forum. Wcześniej ograniczałam się do czytania postów. Głównie jednak zajmuję się stroną i to na pisanie newsów poświęcam najwięcej czasu. Postaram się udzielać na forum jak najczęściej.

7. Jak spędzasz wolny (oczywiście od pisania felietonów ) czas?

Jak każda dziewczna po 20 (no może prawie każda) uwielbiam dobrą zabawę. Lubię poznawać nowych ludzi, tańczyć. W ogóle odpowiada mi nocne życie. ;) Kiedy mam wolny czas popołudniami (co ostatnio zdarza się coraz rzadziej) wychodzę na jakiś spacer. Często oglądam mecze piłkarskie. Czasami bywam w Zabrzu na spotkaniach Górnika. Ostatnio planowałam nawet wyjazd do Warszawy na mecz Legii z Górnikiem, ale wczorajszą imprezę przepłaciłam chorobą i nic z tego nie wyjdzie. ;)

8.Co robisz na co dzień , studiujesz, pracujesz?

Jestem studentką (chemia i pedagogika) i bardzo mi to odpowiada, bo lata studenckie, to przecież najlepsze lata. ;) Do pracy mi się nie spieszy.

9.Czy nie uważasz, że administratorzy serwisu także i ty, zbytnio przywiązali się do osób które pomagały lub wciąż pomagają tworzyć serwis i nie potrafią obiektywnie spojrzeć na ich działalność na forum?

Możliwe. Choć z redakcji z powodu znikomego wkładu w rozwój serwisu, co chwila wydalani są kolejni redaktorzy. Na pewno czuje się pewnego rodzaju sentyment do osób, które są z nami od początku, ale wydaje mi się, że akurat praca tych ludzi nie budzi zastrzeżeń. Wydaje mi się, że w tym pytaniu pijecie do moderatorów, bo to do nich należy kontrola forum. Tak więc rzeczywiście będzie trzeba dokladniej spojrzeć na działalność poszczególnych osób i ewentualnie poszukać sumiennych i odpowiedzialnych ludzi na tą funkcję.

10.Jak znosisz ciągłe porażki i upokorzenia Interu na arenie krajowej i międzynarodowej?

Jak widać całkiem dobrze, bo nie popadłam w żadną depresję. ;) Jestem fanką Interu, ale to nie znaczy, że każdą ich kolejną porażkę w walce o scudetto czy Ligę Mistrzów głęboko przeżywam. Nie zaliczam się do fanatycznych kibiców, dla których każda przegrana ukochanego zespołu jest wielką tragedią. Oczywiście nie podoba mi się fakt, że ekipa prowadzona obecnie przez Roberto Manciniego od dawien dawna gra poniżej oczekiwań, ale co ja mogę na to poradzić? Rozwiązywanie tego typu problemów leży w zakresie obowiązków władz klubu i trenera. Wierzę, że sentymentalny Moratti znajdzie kiedyś lekarstwo na brak sukcesów Interu. Fakt, że 'Nerazzurri' nie wygrywają nie jest powodem, by przestać im kibicować. Ja w nich wierzę. :) Każda, nawet ta najgorsza passa się kiedyś kończy.

Wróć do „Gry Forumowe”