Kredyt czy wynajem - dyskusja

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2024
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Kredyt czy wynajem - dyskusja

Post autor: futbolowa » 03 sie 2020, 9:11

Sawyer pisze:
03 sie 2020, 7:55
Nie ufajcie doradcą kredytowym na 100%, mój pierwszy telefon to doradcy to info, że absolutny minimum to 20% wkładu, po serii pytań z mojej strony, pod koniec rozmowy okazalo sie ze jednak mozna nawet 10%, a stanęło na 15%.
Pewnie zależy na kogo trafisz. Np. babka, którą rekomendowało nasze biuro nieruchomości miała fatalną opinię wśród moich znajomych - więc nie skorzystałam z niej. Za to nasz gość był naprawdę kompetentny i sama go znajomym bardzo polecam. Bank miał spory problem z tym, że prowadzę działalność i sama bym pewnie nic nie zdziałała, a on w naszym imieniu dość solidnie negocjował :D
piotrcies pisze:
03 sie 2020, 8:57
Swoją drogą przez obniżki stop obecnie rata kredytu spadła mi o 130 zł miesięcznie w stosunku do pierwotnej, a po następnej aktualizacji będzie to prawie 200 zł miesięcznie. Na to akurat narzekać nie zamierzam;p
U nas też znacznie zmalała, czyli jest odwrotnie niż się obawiałam przed zaciąganiem kredytu. Tak czy siak mam nadzieję, że uda nam się skrócić spłacanie całości i pozbyć się tego w 10, a nie 30 lat.

Wróć do „Hyde Park”