No bo oni teraz daja wiecej eventow i dlatego oprocz matchday druzynami myclubowymi mozna grac preset. Ja nigdy takimi nie gram wole swoje stworzone.
No to dzisiaj w tym meczu ktory przegralem u kolesia bronil jakis srebrny paź i tez lapal wszystko. Tylko wez pod uwage ze w matchday i eventach czy czelendzach zawsze byly wieksze jaja niz w zwyklych rankingowych.
Jak gram?
Zaczne od tego ze byc moze na x goscie sa slabsi, gra na pewno mniej niz na ps. Pes od zawsze byl kojarzony z konsola sony. Chociaz poziom przez to jest chyba bardziej wyrownany bo w rankingach nie ma gosci po 6000 ratingu jak w ps, najwiekszy jaki mi sie rzucil w oczy to mial cos kolo 3700.
Wiec tak, na dmf musze miec goscia co czysci i ustawiam na niego defensive zeby sie nie zapedzal. Obecnie mam Rodriego z City a w obwodzie moj ulubieniec z 20 Barrios. Graja nisko dla zabezpieczenia. Drugie defensive ustawiam na bocznego obronce i jak potrzebuje zeby sie podlaczal to wylaczam. 2x counter target ustawiam na napastnikow w 4222 albo na cf i amf w 4312. Jak gram 4213 czy 4231 to counter na cf i amf. Generalnie ustawiam to na tych co maja biska stamine bo kolo 60 beda zdychac.
Teraz tak, musisz oszczedzac sily czyli nie biegac non stop na sprincie jak kurczaki bez lba (z tym oszczedzaniem mam problem zwlaszcza z bocznymi pomocnikami w 4222 albo skrzydlowymi) ale pracuje nad tym, zwlaszcza ze zauwazylem ze teraz kontry nie sa takie OP i utrzymywanie sie tez duzo daje. Trzeba wiecej kombinowac w rozegraniu i czytac przeciwnika. I przede wszystkim nie napalac sie od 1 min i wlaczyc ofensive na 1. Jak ktos tak wychodzi od razu to albo ma skilla albo jest glupi. Wazne tez zeby po stracie gola tez nie odkrywac sie od razu bo dostaniesz 2 gonga i jak szybko nie wrocisz to po meczu. Jak nie jestes kozakiem (ja tez nie) to Cierpliwosc i jeszcze raz cierpliwosc.
Musisz tez uwazac na kick offy glitch i spamowanie przy tym i w trakcie meczu dlugimi na dobieg. Jak przeciwnik zaczyna z srodka to zawsze wlaczam defensive. Jak masz menago z wysoko ustawioną defensywa to przydaje sie ustawic deep defensive line.
O ustawieniach jakie preferuje juz pisalem. O ustawieniach menago tez. Jak cos to pisz.