Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2024
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post autor: futbolowa » 27 paź 2020, 15:36

DDK pisze:
27 paź 2020, 15:31
To po co wrzucasz o zgwałconych? To całkowicie inna sprawa i pewnie tutaj jesteśmy zgodni.
No bo właśnie o to chodziło - rozmawialiśmy o kobietach, których nie stać na aborcję i które nie mają dostępu do internetu i żadnej pomocy z zagranicy. Często są to właśnie kobiety gwałcone przez mężów i rodzące dzieci na potęgę.
DDK pisze:
Może źle sprecyzowalem, ale ja mówiłem o kosztach ponoszonych przez parę.
Okej, kumam :)
DDK pisze:
Ale nie blokując ruch i utrudniając życie reszcie społeczeństwa.
Niby tak, ale to była blokada zapowiedziana wcześniej - choć niestety bez konkretów, co do ulic. Plus, właśnie o tę siłę rażenia chodziło - żeby zwrócić uwagę na siebie i swoje postulaty, a nie potulnie iść poboczem.

Co nie zmienia faktu, że zgadzam się z przedstawioną przez kogoś wcześniej opinią, że cały ten protest jest władzy bardzo na rękę - i dlatego tak dobrze pokazują go w TV - żeby było na kogo zwalić winę za wzrost zakażeń. Wolałabym, żeby go nie było, ale też wiem, jak duże ma dla nas znaczenie.
DDK pisze:
27 paź 2020, 15:33
Ale tutaj byly głosy, że to kobiety nie stać na aborcję. A doniesienie ciązy to w większości jeszcze większe wydatki przecież.
I tak, i nie, bo chodzi o dość skrajne przypadki - a te i tak żyją głównie z zasiłków.
Ostatnio zmieniony 27 paź 2020, 15:37 przez futbolowa, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”