Kibicuję Polonii Bytom, co pewnie większość wie, od 15 lat, uzbierało się już trochę wspomnień i meczów (grubo ponad 100 wyjazdów na PB i zgody), choć tak naprawdę zacząłem bardzo późno chodzić na stadion, cóż, nie miałem nikogo w towarzystwie, kto również by śmigał (ani w gimnazjum ani w liceum). Z racji kibicowania PB sympatyzuję również z naszymi zgodami (Arka Gdynia i Odra Opole) oraz niedawnymi układowiczami (Góral Żywiec, Zagłębie Lubin), choć osobiste kontakty (bardzo dobre i bliskie) mam tylko w Opolu.
Przed telewizorem od ponad 20 lat kibicuję (właściwie sympatyzuję) Interowi Mediolan, zaczęło się chyba od sezonu 98/99, gdy do zespołu trafił mój idol z mundialu 94 Roberto Baggio. Fajna kadra wtedy była, Pagliuca, Zanetti, West, Simić, Bergomi, Djorkaeff, Simeone, Paolo Sousa, Pirlo, Recoba, Zamorano, Ronaldo, no kurczę, same gwiazdy i... z tym składem zajęli 8 miejsce
Klubowo w różnych ligach, mam kilka sympatii, Bolton Wanderers, Brescia Calcio, Hamburger SV, Olympique Marsylia, choć z biegiem lat coraz mniej o nich już myślę
Inne sporty? Też się trochę tego uzbierało. Człowiek wychowany na eurosporcie (+ ard, zdf, rtl, rai sport), oglądał głównie tenis, lekkoatletykę, formułę 1 czy sporty zimowe + wszystkie igrzyska olimpijskie
Skoki narciarskie? To przede wszystkim Andreas Goldberger
Lekkoatletyka? Ana Guevara, Michael Johnson, Ato Boldon, Ivan Pedroso i ulubieniec showman Bernard Williams
Formuła1? Alain Prost, Giancarlo Fisichella, ale najbardziej sympatyzowałem Juan Pablem Montoyą
Tenis? to Venus Williams przede wszystkim + Italianki Sara Errani, Camila Giorgi i najpiękniejsza Alizé Cornet (Francja)
Kolarstwo? Marco Pantani, Jan Ullrich, Fabian Cancellara
Koszykówka? Los Angeles Lakers i największy Shaquille O'Neal
Pewnie jeszcze by się coś znalazło