Czemu kibicuje akurat tej drużynie?

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4002
Kibicuję: AC Milan

Czemu kibicuje akurat tej drużynie?

Post autor: Eyesmon » 25 gru 2020, 13:41

Hej

Święta są więc fajny okres na wspominki. Pomyslalem ze to może dobry czas i miejsce żebyśmy przypomnieli sobie (i pochwalili się) czemu kibicujemy akurat tej ukochanej drużynie, co nas z nią związało na dobre i na złe. Na pewno jest tu wiele ciekawych historii

Zacznę dla przykładu :)

AC Milan
U mnie to dość prosta historia. Mam na nazwisko Milanowski więc nie było innej możliwości niż piękniejsza część Mediolanu 😁😁😁. Chociaż swego czasu jak popelnilem parę felietonów dla acmilan.pl to forumowicze myśleli że to pseudonim artystyczny 😂

A zaczęło się od MS 90 i Maldiniego, Baresiego i Donadoniego. Jak mi było żal Włochów w półfinale...no i zacząłem potrm im kibicować klubowo. Potem oczywiście Milan Capello i transmisje Pucharu Mistrzów w telewizji. Przegrany final 93 z Marsylia i zwycięstwo rok później z Barcelona (Savicevic i Massaro show🥰). A potem już poszło. Era Berlu, wielkie gwiazdy (w pewnym momencie na ławce siedzieli u nas JP Papin czy Laudrup :boje się:). Weah, wspomniany Dejan, Baggio i mój ulubieniec wtedy Marco Simone (potem mi została słabość do takich piłkarzy uzupełniaczy). I mimo ostatnich słabych lat miłość pozostała. 3 Maldini w składzie, DNA Milanu. I w 2020 to zaczyna wracać. Może znów będziemy wielcy jak kiedyś. Ale Milan i tak będzie największy w moim sercu 😋

A jak to było z Wami?

Wróć do „Hyde Park”