Czemu kibicuje akurat tej drużynie?

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Czemu kibicuje akurat tej drużynie?

Post autor: Tomusmc » 25 gru 2020, 15:44

Ja już chyba gdzieś opisywałem jak to się zaczęło, ale chętnie zrobię to ponownie :P u mnie zaczęło się wszystko na Mikołajki kiedy w wieku 7 lat dostałem szalik Juve do buta. Nie znałem jeszcze tej drużyny i niekoniecznie interesowała mnie piłka, ale tata oglądał wszystko co było w tv i gazety też się pojawiały więc siłą rzeczy zacząłem się w to wkręcać. Przełomowy był finał LM z Ajaxem, w którym Juve wygrało i mogłem to zobaczyć na żywo w tv. Wtedy oglądanie meczów było mocno ograniczone, a Juve przecież zrobiło trzy finały z rzędu. Nie mogłem wręcz nie zakochać się w tamtej drużynie. Do dzisiaj Vialli czy Ravanelli mają u mnie godne miejsce w pamięci. Oczywiście kupowało się Bravo Sport czy Giga Sport, a od taty brałem Przegląd Sportowy i tak to hulało. Jak wszedł internet to wszystko stało się łatwiejsze i bardziej dostępne

Na Lechię największy wkręt miałem w czasach technikum do czasów studenckich. Od IV ligi biegałem na każdy mecz w Gdańsku aż do samej Ekstraklasy. Tak naprawdę moja zabawa skończyła się po przeniesieniu na "Bursztynek", cały klimat z Traugutta poszedł w zapomnienie i teraz oglądam jedynie w tv. Zdarza się pójść na stadion, ale rzadko. No i finał PP w Warszawie też oczywiście musiał być zaliczony, najlepszy piłkarsko rok Lechii od kiedy interesuje mnie ten klub

Wróć do „Hyde Park”