Euro 2020 - 1/8 finału

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1986

Euro 2020 - 1/8 finału

Post autor: venomik » 26 cze 2021, 23:03

piotrcies pisze:
26 cze 2021, 22:46
Ale trochę mi się miesza, bo myślałem, ze czerwo wyłapał De Rossi za uderzenie łokciem rywala, a nie Materazzi.
Nie no, kartka De Rossiego była absolutnie słuszna, uderzenie łokciem z solidnym rozmachem :D
Simone Perrotta złapał dzieki temu więcej minut i pamiętam jak wielkie zdziwienie było dla wielu osób, że ten spędził kiedyś sezon w Juve. I piszę 'spędził' zamiast 'grał', bo jednak ówczesne nazwiska w Juve nie dały szans młodemy*

sci pisze:
26 cze 2021, 22:49
A ja pamiętam, że w 98 toku Baggio nabił rękę Chilijczyka i był karny i skończyło się remisem 2-2
To jest moje absolutnie najstarsze wspomnienie z kibicowania reprezentacji Włoch. To nabicie plus cała późniejsza dyskusja.
W sumie bezsens tej całej sytuacji z perspektywy obrońcy mógł wpłynąc na to, że ja generalnie baardzo od zawsze nie przepadam za karnymi po zagraniu ręką po, zwłaszcza po trafieniu z bliskiej odległości.
Dobrze usłyszałem? Włosi w historii euro 7 razy grali w dogrywce, 6 razy było w niej 0:0 i karne, raz przegrali 0:1 po złotym golu Trezegeut.
Szykuje się fascynujące pół godziny
Dla odmiany, skoro mówimy o 2006 roku, to dogrywwka z Niemcami była jedną z najlepszych/najlepsza jaką ogladałem w życiu ;)

Wróć do „EURO 2020”