Euro 2020 - 1/2 finału

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Euro 2020 - 1/2 finału

Post autor: Bernabeu » 06 lip 2021, 19:28

piotrcies pisze:
06 lip 2021, 18:53
I jeśli znów się powtórzy historia - Hiszpania dojdzie do karnych i ogra Włochów, to wyciągniemy na tej podstawie wnioski?
Spoko, ale Ty wyciągasz jeden mecz z szerszego kontekstu. Jak Juventus kupi paru młodziaków i zrobi finał LM, i zagra tam z Borussią, to też mógłbyś napisać z grubsza coś podobnego (jeden mecz, wynik powyżej oczekiwań, wydawało się, że przyszłość klubu rysuje się gorzej, może zadecydować szczęście lub pech), ale po 23 przegranych finałach byłaby jednak ogromna presja, żeby w końcu wygrać taki tytuł, zwłaszcza, gdy Juve byłoby faworytem. Jak Real grał w 2014 finał z Atletico, to sportowo szanse były bliskie 50/50, Atletico wygrało przecież ligę, a pod względem presji to było pewnie 90/10.

Ale może nie mam racji i we Włoszech wszyscy podchodzą do tego w taki sposób, w jaki podchodzisz Ty, to tylko moje impresje, a nie socjologiczne badania. Aczkolwiek szczerze nie sądzę, że kogokolwiek będzie kręcić, że ''zostawili lepsze wrażenie'' ani bycie moralnym zwycięzcą. To, że najlepsze od dekady Włochy grają z najsłabszą kadrowo od wielu lat Hiszpanią to nie jest moje pozycjonowanie się jako fana hiszpańskiej piłki, a opinie, które raczej nie budzą większych wątpliwości. W podobny sposób, w jaki Ty podchodzisz do tego meczu Ty, to sposób w jaki podchodzi do tego spotkania wielu Hiszpanów (dobry wynik, młodziutka kadra, taka sobie gra, fajne perspektywy, duży potencjał, Włochy faworytem, więc nie ma wielkiej presji), tylko nie sądzę by miało to zastosowanie do Włochów. Ba, myślę, że zdecydowana większość podchodzi do tego jak wariat @Chlopaczek.

Nigdzie nie pisałem, że to jest mecz o to, czyja piłka stoi na wyższym poziomie. Ale jak Włosi nawet w takich okolicznościach przegrają, to faktycznie jednak trochę przypał.

No i, skoro intensywnie dyskutujemy sobie, to znak, że ten mecz faktycznie jest ciekawy.

Wróć do „EURO 2020”