ja jestem szczesliwym posiadaczem "czarnuli" i od kiedy mam te konsole to nienawidze grania na kompie...bo uwazam ze jest to poprostu badziewie pod wzgledem gier. Na konsole wychodzi wiecej, znacznie lepszych i bardziej mnie interesujacych gier. Tak na prawde, to jesli gra inna niz FPP (za ktorymi nie przepadam) jest multiplatformowa, to zdecydowanie wezme wersje na PSdwojke, na ktorej, poza multiplatformami, moge zagrac w takie tytuly jak Gran Turismo, Metal Gear Solid 3, Final Fantasy X, X-2, Drakengard, Kingdom Hearts, Disgaea, Radiata Stories, ICO, Shadow of the Collosus, Soul Calibury, Tekkeny, Dead or Alive, God of War czy Devil may Cry (oczywiscie jest tez wiele innych), o ktorych PCtowcy moga co najwyrzej pomarzyc. Poza tym wygoda podczas gry. Taaaaaaak, to jest to. Wygodny fotelik, super padzik i TV o duzym ekranie. Zaden monitor, lipna klawiera i myszka, czy jakas nedzna podroba Dual Shocka mi tego nie zastapi.
W swojej konsolowej przeszlosci bylem tez posiadaczem Pegasusa, oraz szaraka, z ktorym wiarza sie moje piekne wspomnienia, z czasow, kiedy toi zagrywalem sie w najpiekniejsza z gier: Chrono Cross. Oczywiscie poza CC bylo tez wiele interesujacych tytulow, ale to CC jest, a raczej byl do czasu zagrania w MGSy 2 i 3, gra