Arsenal FC (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Arsenal FC (zbiorczy)

Post autor: Hersk » 10 sty 2022, 3:40

@Magnum a jak to jest z przepisami? To prawda że ona tak szybko modyfikują i się zmieniają, że postronny kibic może nie nadążyć i kierować się przy ocenie czegoś starą zasada? Ja się na tym złapałem że krzyczę że hurr durr karny a ktoś mówi ej ale najnowsze przepisy mówią jasno... I jest jakaś zmiana która sprawia że karnego nie ma.

Nie uważasz że ten świat zasad staje na głowie zwłaszcza w kontekście rąk? Że zbyt duże pole to jest interpretacja sędziego i przez to niektóre karne są losowe i właściwie trzeba mieć farta do interpretacji sędziego?

Według mnie dałoby się zrobić jakąś prostsza listę zasad choćby co do rąk żeby nie robić cyrku. Wiadomo że każda ręka = karny odpada z wielu powodów, ale chyba można byłoby jakoś uprościć i sprawić że może gra obrońców by się trochę zmienila pod nowe prostsze zasady? Myślisz że jednak ludzka interpretacja zawsze będzie musiała byc kluczowym czynnikiem bo ułożeń rąk/losowych zdarzeń/ nabić etc jest zbyt wiele żeby to zamknąć w sztywne ramy przepisów?

Wróć do „Anglia”