Arsenal FC (zbiorczy)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Arsenal FC (zbiorczy)

Post autor: sickstick » 11 sty 2022, 18:00

Magnum pisze:
11 sty 2022, 14:57
W sumie nie skojarzyłem tego, że gra w Serie A, cały czas tylko mi w głowie, że to Serb.
Ja oglądam tylko angielską, holenderską i czasem francuską, ale dzięki życiu forumowemu czuję się specjalistą od Seria A, mimo że sam oglądam może ze 5 meczy na sezon w tej lidze :P

Mówi się o kwocie 58mln funtów dla Fiorentiny (może zbije się to kartą Torreiry), 15mln dla obozu Serba oraz 5-letnim kontrakcie wartym 300k tygodniowo, co daje łączny koszt 150mln. Kupa kasy, ale ten gracz to chyba najlepsze rozwiązanie na jakie nas stać (wiadomo Haaland czy Mbappe poza zasięgiem). Szkoda że nie Isak, jestem zakochany w Szwedzie, ale od kiedy Arteta odpowiada za transfery to trafiamy z nimi z taką skutecznością, że skoro chce Serba to mu ufam.

Drugim brakującym elementem układanki wydaje się być Bruno Giumaraes z Lyonu - akurat oglądałem go parę dni temu przeciw PSG, był genialny. Kwota około 45mln funtów, przy czym Lyon nie chce go oddawać w zimę. Zarówno Vlaho jak i Bruno w jednym okienku nie przyjdą (po wywaleniu 150mln w lato, teraz mieliby jeszcze dorzucić 100 w zimę?), a poważne źródła mówią że jakiś ŚP w tym miesiącu na pewno przyjdzie, więc może ktoś na wypożyczenie (Arthur, Ramsey?), albo zakontraktujemy tego Wilshera? Jest jeszcze temat młodego Danilo z Palmeiras, ponoć piękny młody crack, ale wątpię żeby nastolatek z Brazylii miał zbawić nasz środek pola na już.

Trzeba sobie jasno przyznać że kiedy Kroenke przejmował 100% akcji klubu bano się że teraz dopiero zacznie sie zaciskanie pasa, a tymczasem byznesmen z ameryki inwestuje aż miło.

Wróć do „Anglia”