Mistrzostwa Świata 2022 Katar (eliminacje)

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3479

Mistrzostwa Świata 2022 Katar (eliminacje)

Post autor: matt_ » 01 lut 2022, 21:33

Oglądałem dzisiaj Australię i w 1. połowie nie wierzyłem, jak bardzo pod dyktando gości jest ten mecz i jak ta drużyna była w stanie pozbawić Japonię punktów (w jakiejkolwiek formie). Kangury więc w pełni zasłużenie prowadziły, ale w drugiej Oman poszedł do przodu, narzucił wyższe tempo gry. Australijczycy musieli się bardziej skupić na kasowaniu akcji, pod pressingiem, no i pogubili się. Pierwsza bramka z kompletnego chaosu. Od połowy rywala próbowali odzyskać piłkę i co chwilę ją tracili, aż Omańczycy dojechali z nią pod pole karne, gdzie już oddali taki strzał, że nie było co zbierać. Druga to rzut karny w końcówce spotkania, spóźniona interwencja.

Tak jak wcześniej pisałem, eliminacje w Azji rządzą się swoimi prawami. Duże odległości, zmiany stref czasowych, klimatycznych, czasem jetlag, no i tak jak w pozostałych częściach świata, forma przywieziona z klubów. Nie chcę być więc zbyt kategoryczny, ale po tym co Australijczycy pokazali dzisiaj, myślę że wystarczy zmusić ich do biegania. Resztę wiedzą co mają robić :)

Wróć do „Piłka nożna na świecie”