Instytucja małżeństwa

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post autor: Chlopaczek » 03 sty 2006, 15:05

bellus pisze:
Chłopaczek powiedz mi czemu gwałciciel ma ponosić niższą karę niż to dziecko? (notabene już gdzieś na tym forum przytaczałem te argumenty, ale z racji ograniczonego czasu nie będę szukał i cytował postów z przed pół roku).
I tak w kolo Macieja.Powiedz mi czy kobieta nie przedstawia dla Ciebie i dla tych co tak krzycza w obronie zarodkow nazywajac je dziecmi zadnej wartosci?Jestescie w stanie pojac ze ona moze nie chciec urodzic tego dziecka?Ze gwalt byl dla niej tak traumatycznym przezyciem ze chce go kompletnie wymazac z pamieci a dziecko z gwaltu moze byc sznurkiem na zawsze laczacym ja z tamtym wydarzeniem?Ale co wam to.Dla was chyba kobieta to taki chodzacy inkubatorek.Ma donosic plod niewazne czy ono z gwaltu czy zagraza jej zyciu i co potem bedzie czula.Odbieracie jej prawo do wlasnego zdania zaslaniajac sie patetycznymi stwierdzeniami ze zarodek a potem plod to pelnoprawny czlowiek.

I nie mow o karze.Bo zeby ukarac kogos to musi ten ktos miec swiadomosc tej kary.Nie ma jej wiec nie ma kary.Juz wole jak nazywacie to morderstwem niz wymyslacie jakies teorie o karze.

bellus pisze:Facet gwałci i będzie dziecko. A dochodzi do tego, że dziecko zostaje zabite a gwałciciel po odsiedzeniu połowy wyroku wyjdzie. Tymczasem dziecko dostaje najwyższy wymiar kary (w dodatku niestety nie możliwy przy obecnym ustawodastwie w Polsce). Dla mnie jest tutaj niemożliwy do przyjęcia dysonans kar. NIewinny kara śmierci, a gwałciciel 10 lat siedzenia w ciapłym budynku, z pingpongiem, siłownią, bezpłatna opieką medyczną, zajęciami fakultatywnymi i stawką żywieniową wyższą od tej w szpitalu.
Sam mowisz ze kara smierci jest zabroniona.Wiec jak to jest ze w paru krajach UE aborcja jest mozliwa skoro jest to kara smierci?Czyzby te kraje nie obowiazywal zapis o zniesieniu kary smierci?
I teraz mi powiedz czym jest aborcja w swietle prawa?Bez tej calej religijnej otoczki?Jest to usuniecie plodu czy zabicie czlowieka?

edit: wszedlem na strone ktora podales i od razu pierwsze zdanie:
"Witaj.
Jesteś na stronie, która powstała by pokazać prawdę o aborcji."

I po takim wstepie podziekuje od razu.Jedyna prawdziwa prawda.Ave.

edit2: jednak dziekuje za ta strone.Wszedlem na forum.Przepelnionego katolicka tak zwana moralnoscia.Jedna wymiana zdan mnie zaciekawila:

"Ładna propagandowa strona.
i tak jestem za aborcją."

OK, ale przyznaj, że jesteś potworem, gdyż opowiadasz się za ludobójstwem. Jak Hitler, Stalin, seryjni mordercy, itp.

Wychodzi na to ze jestem spadkobierca najwiekszych mordercow w dziejach ludzkosci.Milo :P

Wróć do „Hyde Park”