Temat piwny

Awatar użytkownika
czubatka
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1623
Kibicuję: ManU za Sheringhama xD

Temat piwny

Post autor: czubatka » 28 kwie 2022, 22:50

Hersk pisze:
28 kwie 2022, 21:53
Jakie jest najlepsze piwo jakie w życiu piliście
Westvletren 12, wypite na miejscu w restauracji In de Verde znajdującej się przy opactwie Trapistów we Vleteren.

To była generalnie mega wyprawa koło 2008 albo 2010 roku. Pojechaliśmy tam... po skrzynkę piwa właśnie 12, od Trapistów (wtedy było to piwo uznawane za jedno z najlepszych, głównie przez.swoja racjonowaną dostępność ).

Teraz można chyba kupić normalnie, ale tedy było tak:
Piwo do niedawna można było legalnie nabyć jedynie na miejscu, po wcześniejszej rezerwacji telefonicznej i w ilości ograniczonej do 1 skrzynki zawierającej 24 butelki w ciągu 60 dni, co weryfikowane jest na podstawie numeru telefonu i rejestracji samochodowej zamawiającego.
Pamiętam jak, we trójkę chyba, próbowaliśmy się dodzwonić - linie telefoniczne były obsługiwane chyba dwa albo trzy razy w tygodniu przez ok 1,5h xddd.

Ale ostatecznie udało się nam zrobić rezerwację -
Oczywiście prawie się spóźniliśmy po odbiór ale ostatecznie wszystko się udało.

No i potem była degustacja - nic nie odda tego klimatu picia najlepszego piwa na świecie podanego z jakimiś przekąskami w tej restauracji wtedy.

A drugie piwo, to była jedna z pierwszych wątek Ataku Chmielu Pinty. Polskiego Kraftu jeszcze nie było - to piwo to był jego kamień milowy i węgielny zarazem.

Pamiętam jak byłem na takich mini warsztatach sensorycznych i wjechało to właśnie piwo - szczęka mi opadła, że piwo mogło tak smakować. Ciężko to było opisać słowami, bo nigdy czegoś takiego wcześniej nie piłem.

Jeszcze pierwsza warka Imperium Prunum Kormorana to był sztos. Do tej pory nie piłem czegoś podobnego. Niesamowity trunek.

Jakbys był zainteresowany, to mogę jeszcze napisać o takich piwach :,-)

Wróć do „Hyde Park”