Szachy

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Szachy

Post autor: Kesz » 24 wrz 2022, 18:45

Ja tam w sumie niczego specjalnego się nie spodziewałem, bo... nie ma dowodów na oszustwo Amerykanina.
W oświadczeniu został skarcony Carlsen, bo zachowuje się jak jakiś szczyl a kwestia oszustwa Niemanna ma zostać zbadana.
Problem w tym, na jakiej podstawie chcą badać? tych kulek analnych o jakich się mówi w internecie?
Zrobią Niemannowi endoskopię?
Jeśli nic nie wykryli przed i w trakcie turnieju ani po nim, to już nic nie zrobią, nawet jeśli Niemann faktycznie oszukiwał a jeśli tak było, to i tak bym uznał go za geniusza, skoro udało mu się oszustwo na turnieju jaki i tak miał dość mocne zabezpieczenia odnośnie takich działań.

Obejrzałem sporo partii z danego turnieju, Niemann wykonywał ruchy szybko, zdecydowanie, nie było w tym widać jakiś podejrzeń o oszustwa, co prawda, czepialscy będą badać jego każdy gest, jego każdą chwilę zawahania, gdzie krążył jego wzrok, czy dłubiąc sobie w nosie nie odpalił jakiejś aplikacji jaka mu przesłała do mózgu informacje o zagraniu na szachownicy.

Niech FIDE to sprawdzi i jeśli te oskarżenia są fałszywe, to moim zdaniem Carlsen powinien publicznie przeprosić Niemanna za swoje zachowanie lub otrzymać karę finansową.

Wróć do „Inne sporty”