Knajpa, czyli swobodnie o Mundialu

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Knajpa, czyli swobodnie o Mundialu

Post autor: Kesz » 14 lis 2022, 8:30

Osobiście poza kibicowaniem Polsce, to ciekawi mnie na pewno reprezentacja Kataru, ogólnie na pewno będę obawiał się w turnieju skandali i podejrzeń korupcyjnych... Ale kadra Kataru mnie ciekawi też z tego powodu, że to reprezentacja w sumie specjalnie budowana i szykowana pod ten turniej, jestem ciekaw co zaprezentują. Poza tym to trochę turniej wchodzącej nowej generacji i schodzących wielkich gwiazd. Anglia czy Brazylia z swoimi wschodzącymi gwiazdami, Argentyna i Portugalia z właściwie żegnającymi się Cristiano Ronaldo i Messim, potężna Francja z młodymi talentami i doświadczonymi gwiazdami a między nimi ciekawa reprezentacja Urugwaju jaką stać na dużą niespodziankę, Duńczycy jacy mogą znowu okazać się sensacją czy też rzadka możliwość śledzenia bardziej "egzotycznych" reprezentacji jakie fajnie się rozwijają jak Kanada, USA czy reprezentacje Azjatyckie i z Afryki, do tego, tego typu turnieju zawsze promują jakieś nowe twarze i tych też jestem ciekaw...

Oczywiście mam nadzieję, że obejdzie się bez większych skandali, ale mam przeczucie jednak, że mogą być z tym kontrowersje nie mniejsze jak z sędziowaniem w Korei i Japonii gdzie w dziwny sposób przepychana była reprezentacja Korei Płd. przez arbitrów i to czasem w perfidny sposób, nawet w meczu z Polską.

Wróć do „Mundial 2022 Katar”