Grupa C: Argentyna, Arabia Saudyjska, Meksyk, Polska

m1992
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Grupa C: Argentyna, Arabia Saudyjska, Meksyk, Polska

Post autor: m1992 » 01 gru 2022, 1:29

Zobaczcie, jak wygląda drabinka fazy pucharowej - i ile straciliśmy przez te dwie bramki z Argentyną:
W 1/8 mają Australię, potem w 1/4 Holandię albo Stany Zjednoczone. No nie są to drużyny nie do wzięcia że tak powiem i byłaby szansa dojechać aż do półfinału. A potem w półfinale, to nawet jak się przegra, to zostaje mecz o 3. miejsce.
A teraz w "polskiej" drabince. Nawet gdyby się udało jakimś cudem pokonać Francję (w co KOMPLETNIE nie wierzę), to potem przychodzi zwycięzca meczu Anglia-Senegal - czyli pewnie Anglia. Dwie potęgi zarówno w 1/8, jak i w 1/4.
TS borys IFC pisze:
01 gru 2022, 0:33
Co do awansu, to ja tam się nie cieszę. Przyjmuje ten awans, tyle. Byłem zbyt wypruty emocjonalnie po meczu żeby się zdobyć na radość.
No ja mniej więcej podobnie do tego podchodzę. Już przed meczem uważałem, że będę zadowolony tylko z wyniku, który nas nie wepchnie w objęcia Francji.
I jeszcze jedno.
Policzyłem sobie, że nawet gdyby Lewy strzelił tego karnego z Meksykiem, to by nie zmieniło naszej ostatecznej sytuacji. Wprawdzie mielibyśmy 6pkt. a nie 4, jednak Argentyna ma bilans bramkowy +3. My - uwzględniając tego trafionego karnego - mielibyśmy +1, a więc i tak mniej od Argentyny, dokładnie o te dwie bramki, które nam trafiła w ostatnim meczu. A - i jeszcze "fair play" Wiki podaje że mamy -5, a oni -2, czyli w razie równego bilansu oni byli górą.

Wróć do „Mundial 2022 Katar”