Katastrofa w Katowicach

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post autor: Babel » 29 sty 2006, 15:44

Krzysztof Jarzyna pisze:"spektakularnej" tragedii
Co rozumiesz przez słowo spektakularna? Czy na przykład śmierć w wypadku samochodowym jest mniej spektakularna? Czy rodzina tej osoby przezywała by śmierć inaczej niz gdyby zginała np.tak jak w Katowicach ?
Krzysztof Jarzyna pisze:Do tych wszystkich nawijajacych jak to zle, ze ogloszono zalobe - abstrahujac juz od ofiar, tragedii i w ogole wszystkiego co jest zwiazane z tymi wydarzeniami - ogloszenie zaloby jest normalnym procederem
Nie umniejszam tragedii bo jest ona wielka, ale czy inni ludzie którzy np. bardziej przeżyli to wydarzenie niż prezydent Kaczyński nie moga oglądnąc sobie meczu w TV lub posłuchać stacji muzycznej.Czy muszę słuchac załamującego głosu Szaranowicza którego to pewnie g.. obchodzi.Czy musza sie dołować liczba zabitych? Nie chce wracac do tego co się działo gdy papież umierał.Ja nie musze pozować ze jest mi strasznie cięzko gdyz tych osób nie znam lecz miałem chwile zadumy nad wczorajszymi wydarzeniami i wiem ze mnie lub kogos z moich bliskich tez może podobne zdarzenie.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”