Tragedia w Katowicach: Apel ministra sportuMinister sportu Tomasz Lipiec zaapelował o odwołanie wszystkich zawodów sportowych w Polsce na czas żałoby narodowej, ogłoszonej w związku z sobotnią tragedią w Katowicach
"W związku z tragicznymi wydarzeniami w Katowicach, które pochłonęły wiele ofiar, minister sportu solidaryzując się z poszkodowanymi i ich rodzinami skierował apel do organizatorów imprez sportowych o odwołanie wszystkich zawodów na czas ogłoszonej żałoby" - brzmi oświadczenie ministra sportu.
Żałobę narodową ogłosił prezydent RP Lech Kaczyński w związku z katastrofą w centrum targowym w Katowicach, w której zginęło prawdopodobnie 66 osób, a ponad 140 osób zostało rannych. Żałoba obowiązywać będzie od godz. 16 w niedzielę do środy, 1 lutego, włącznie.
czyzby wewnetrzna przemianaPrOtEcToR pisze: ale w żadnym wypadku nieokazuje radości w takich chwilach... więc niewiem o co wam biega
I kto to piszePrOtEcToR pisze:A z tym "kasia lewa - basia prawa" to wez skończ bo to żenujące się robi... i wogóle niezaśmieszny jestes jak na ten temat
Zgadzam sie z tym, rozumie mozna a nawet trzeba oddac w jakis sposob hold poprzez minute ciszy, modlitwe czy msze w ich intencji ale czy trzeba przez kilka dni zyc (na pokaz) np z bialo-czrnymi witrynami stron, co chwile ogladac programy o tej tragedii (bo innych konkretnych raczej trudno znlezc) - w ktorych caly czas mowa o jednym i tym samym, raczej zadnych nowych faktow, czy chociazby odwolanie imprez sportowych - wydaje mi sie ze dobrze rozwiazali to na pucharze swiata w SkokachBabel pisze:Nie umniejszam tragedii bo jest ona wielka, ale czy inni ludzie którzy np. bardziej przeżyli to wydarzenie niż prezydent Kaczyński nie moga oglądnąc sobie meczu w TV lub posłuchać stacji muzycznej.Czy muszę słuchac załamującego głosu Szaranowicza którego to pewnie g.. obchodzi.Czy musza sie dołować liczba zabitych? Nie chce wracac do tego co się działo gdy papież umierał.Ja nie musze pozować ze jest mi strasznie cięzko gdyz tych osób nie znam lecz miałem chwile zadumy nad wczorajszymi wydarzeniami i wiem ze mnie lub kogos z moich bliskich tez może podobne zdarzenie.