1/8 FINAŁU: HOLANDIA - USA (03.12.2022 - 16:00)

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

1/8 FINAŁU: HOLANDIA - USA (03.12.2022 - 16:00)

Post autor: Kesz » 03 gru 2022, 14:12

Dziwne, że ten Sampaio został wybrany do sędziowania meczu w fazie pucharowej... Beznadziejny sędzia. W meczu Polski z Arabią Saudyjską właściwie popełnił wszystkie kluczowe błędy jakie mógł. Podyktował rzut karny z kapelusza a wcześniej nie wyrzucił z boiska Casha. Do tego nabierał się idiotycznie na symulki piłkarzy Arabii i nawet nie pomyślał by któregoś za te pseudo aktorstwo nagrodzić żółtą kartką, przerywał grę przy każdym zetknięciu się zawodników co miało też wpływ na płynność meczu.

Nie wiem dlaczego ten facet tam się znalazł, ale nie zdziwię się jak jego decyzje też zrujnują spotkanie 1/8 finałów.

Ogólnie pomijając nieudolnego sędziego, to wbrew pozorom ten mecz zapowiada się na bardzo wyrównany. Holandia gra poniżej oczekiwań i mam wrażenie, że jest mocno zależna od tego co zrobi dwóch piłkarzy czyli de Jong i Gakpo... Jeśli oni zostaną przez Amerykanów zneutralizowani, to Holandia będzie walić głową w mur. Co prawda po stronie Amerykanów też nie ma zawodników jacy by mogli zaskoczyć i w fazie grupowej raczej wyróżnili się Ci co mieli się wyróżnić czyli Dest i Pulisic. Największe znaczenie ma to czy Amerykanie będą w stanie wyłączyć Gakpo jaki idzie po króla strzelców turnieju... On ciągle ratuje tyłek Holendrom i mimo wszystko mam wrażenie, że znowu to zrobi... Spodziewam się zwycięstwa 1-0 Holandii ale zapewne stanie się to dopiero w końcowym etapie meczu lub nawet w dogrywce.

Ewentualnie może jeśli obie ekipy będą walić głową w mur, to do akcji wejdzie sędzia jaki postanowi swoją decyzją wprowadzić jakieś emocje i dać którejś z stron przewagę ot tak... z dupy.

W każdym razie, nie wróżę tu wielu bramek ani jakiejś ciekawej dynamicznej gry. To może być mecz do którego niezbędna będzie jednak kawa na pobudzenie.

Wróć do „Mundial 2022 Katar”