1/4 FINAŁU: HOLANDIA - ARGENTYNA (09.12.2022 - 20:00)

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

1/4 FINAŁU: HOLANDIA - ARGENTYNA (09.12.2022 - 20:00)

Post autor: Kesz » 09 gru 2022, 19:28

Jak wspomniałem w temacie meczu Chorwacji z Brazylią, po odpadnięciu głównego faworyta czyli Brazylii, to ta część drabinki zrobiła się strasznie średniawa, dlatego upatruje, że przedwczesny finał będzie miał miejsce w drugiej części drabinki gdzie gra trzech potencjalnych kandydatów do tytułu czyli Francja, Anglia i Portugalia. Tutaj żadna z ekip nie zachwyca, Argentyna gra poniżej możliwości a Holandia mam wrażenie, że jak na potencjał swojej kadry, to wydaje się, że wyciągają maksimum. W fazie grupowej tą ekipę ciągnął de Jong i Gakpo a w fazie pucharowej obudził się nieco Depay no i w meczu z USA świetnie zagrał Dumfries. Sam chciałbym aby tutaj mimo wszystko wygrała Holandia, bo Argentyny zwyczajnie nie lubię i nie tylko za sprawą awersji do Messiego. Z resztą jak już Europejskie ekipy mają wykopać drużyny z Ameryki Płd. to trzeba być konsekwentnym.

Tutaj Argentynę mogą uratować tacy błyskotliwi zawodnicy jak Enzo czy Messi i wydaje się, że jak ta dwójka nie pociągnie tej reprezentacji to będzie kiepsko, bo mimo iż Holandia nie ma takiej generacji jak dawniej, to wydaje mi się, że może liczyć na więcej indywidualności niż Argentyna a przynajmniej więcej ich zawodników na ten moment wyróżniło się na tym turnieju.

Dzisiaj obstawiam, że będzie 1-1 i również rzuty karne zadecydują gdzie oczekuję zwycięstwa Holandii a decydującego karnego zjebie karzeł.

Swoją drogą wyobrażacie sobie co by było jakby Polska wyszła z 1 miejsca w grupie i ograła w 1/8 Australię?
W ćwierćfinale zagrać z Holandią z jaką całkiem przyzwoicie sobie radziliśmy w Lidze Narodów a jak byśmy cudem przeszli to w półfinale Chorwacja jaka by była nawet w zasięgu... Heh, pomarzyć dobra rzecz ;)

Wróć do „Mundial 2022 Katar”