Wystarczy, że wielka mikro gwiazdeczka przysymulowała raz.
Co do dryblingu, to jest u niego rzadkość, czasem się zerwie jak np. w meczu z Australią ale tak to gra na stojąco...
Ja rozumiem być fanbojem, nie wiem, pewnie znajdą się tu tacy jacy każdego dnia ślą modły przy jego kapliczce w domu...
Ale ja akurat staram się tu być obiektywny. Leo Messi jeszcze w ostatnich sezonach Barcelony zaczął coraz mniej angażować się w grę i zarzuca się mu to od dawna a w Argentynie widać takie samo zachowanie z jego strony. Nawet komentatorzy w wczorajszym meczu zauważyli, że dzisiejszy Messi to bardziej dawny Xavi niż to co kiedyś u niego widzieliśmy. Bardziej przyjął rolę rozgrywającego i to dotyczy także jego gry w klubie.
Tak sobie sprawdziłem ile dryblingów z piłką wykonał Messi na tym mundialu pomijając mecz wczorajszy...
Messi w 4 meczach 9 razy wchodził w drybling z piłką kiedy z kolei taki Musiala w 3 meczach ma tych rajdów 19 a Mbappe 13
Facet ma specjalne względy, pozwalają mu nie angażować w defensywie tylko po to by oszczędzać jego siły i aby zrobił coś magicznego z przodu.
Ja mu nie ujmuję jakoś wkładu w wyniki Argentyny, ale po prostu jego zaangażowanie już jest inne i wynika to pewnie z racji wieku, może innej wydolności, ale już bez przesady z tym wyolbrzymianiem, bo w dryblingu który zawsze był jego mocną stroną bo gościu idealnie kontroluje piłkę, to na tym mundialu wypada średnio a można powiedzieć że jak na niego, to nawet przeciętnie.