1/4 FINAŁU: HOLANDIA - ARGENTYNA (09.12.2022 - 20:00)

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

1/4 FINAŁU: HOLANDIA - ARGENTYNA (09.12.2022 - 20:00)

Post autor: Kesz » 10 gru 2022, 11:07

DDK pisze:
09 gru 2022, 23:40
Kesz pisze:
09 gru 2022, 23:19
Rzadko kiedy idzie w drybling,
:rotfl4: :rotfl4: to chyba jedna z najgłupszych rzeczy jaka przeczytałem podczas mundialu.
Kesz pisze:
09 gru 2022, 23:19
, potrafi przysymulować w polu karnym by nabrać sędziego na rzut karny,
Tak, symulki na karnego w erze Varu są nagminne. To ile razy Messi symulował i był po tym karny?
Wystarczy, że wielka mikro gwiazdeczka przysymulowała raz.

Co do dryblingu, to jest u niego rzadkość, czasem się zerwie jak np. w meczu z Australią ale tak to gra na stojąco...
Ja rozumiem być fanbojem, nie wiem, pewnie znajdą się tu tacy jacy każdego dnia ślą modły przy jego kapliczce w domu...
Ale ja akurat staram się tu być obiektywny. Leo Messi jeszcze w ostatnich sezonach Barcelony zaczął coraz mniej angażować się w grę i zarzuca się mu to od dawna a w Argentynie widać takie samo zachowanie z jego strony. Nawet komentatorzy w wczorajszym meczu zauważyli, że dzisiejszy Messi to bardziej dawny Xavi niż to co kiedyś u niego widzieliśmy. Bardziej przyjął rolę rozgrywającego i to dotyczy także jego gry w klubie.

Tak sobie sprawdziłem ile dryblingów z piłką wykonał Messi na tym mundialu pomijając mecz wczorajszy...

Messi w 4 meczach 9 razy wchodził w drybling z piłką kiedy z kolei taki Musiala w 3 meczach ma tych rajdów 19 a Mbappe 13

Facet ma specjalne względy, pozwalają mu nie angażować w defensywie tylko po to by oszczędzać jego siły i aby zrobił coś magicznego z przodu.
Ja mu nie ujmuję jakoś wkładu w wyniki Argentyny, ale po prostu jego zaangażowanie już jest inne i wynika to pewnie z racji wieku, może innej wydolności, ale już bez przesady z tym wyolbrzymianiem, bo w dryblingu który zawsze był jego mocną stroną bo gościu idealnie kontroluje piłkę, to na tym mundialu wypada średnio a można powiedzieć że jak na niego, to nawet przeciętnie.

Wróć do „Mundial 2022 Katar”