Ja chciałem tylko napisać, że teraz widać jacy Polacy są wspaniali. Kiedy umarł papież odstawili 'cyrk' przed całym światem. W piękny sposób oddali mu hołd. A teraz? Teraz się nikomu nie chce, bo nikt ofiar nie znał. Teraz już nikt się tak nie przypatruje tej całej tragedii. Mówią o niej tylko w Czechach, na Litwie w Niemczech i u ruskich, bo stamtąd pochodziły ofiary. Gdzie indziej raz tylko wspomniano, i tyle. Więc nie ma co sobie zawracać dupy i wychodzić ze świeczkami. Wszystko odwalił Kaczyński. Ładnie powiedział i koniec. Cały świat usłyszał.Babel pisze:Czy zabronił Ci ktoś obchodzić żałobę.Nie, więc Ty tez nie narzucaj innym co maja robić.
Żałoby sam nie obchodzę, ale proponuje przynajmniej zamknąć się, bo słowa Futbolowej zrozumiałem jakby ona była zła na te ofiary, bo przez nie musi przełożyć imprezę (chyba źle Cię zrozumiałem. Sorx).
Oczywiście, że jest sztuczna! Ale nie uważam tego za problem. Kiedy umarł papież też była w Polsce żałoba, która nie była sztuczna. Teraz cały świat myśli, że ta też nie jest sztuczna. Mamy reputacje, mamy dobry status. Czego na m więcej potrzeba? Możemy mydlić oczy Amerykanom, ale ważne, że pomaga. Kaczyński dobrze wiedział, że żałoba będzie sztuczna. Można ją porównać do świątecznych życzeń. Też są sztuczne, ale przez to nikt nie będzie zmieniał zwyczaju.Babel pisze:Problem leży w tym ze jest sztuczna
Już o tym pisałem. KTO lansuje się przez tą tragedie? Kaczyński? A dlaczego? Bo ogłosił żałobę? Każdy by tak zrobił. Nie wiadomo czy Kaczyński, Dorn, Marcinkiewicz się lansowali, ale musieli tak zrobić. Może byli naprawdę skruszeni?Babel pisze:niektórzy lansują się przez tą tragedie.
Nikt tak o Tobie nie napisze, bo to jest normalneBabel pisze:napisze że jestem taki i owaki
Jednak mimo wszystko proponuję zahcować jakikolwiek umiar. Nie chodzi mi niechodzenie na disco, czy niepalenie fajek, ale żeby przynajmniej odstawiać cyrków, że 'niepotrzebnie zginęli. Zawracają tyłek'.
Jeżeli ktoś nie zrozumiał o co mi chodzi, to +/- o to, co LakierowiLakier pisze:Gdyby bylo to Ci calkowicie obojetne, to bys w ogole nie wspomniala o 18. No chyba ze chcialas pokazac jaka jestes zajebista. Zrozum kobieto ze panstwo zawsze musi zachowywac pozory 'dobrego wychowania', dlatego zaloba powinna byc. Zreszta nie mysl tylko osobie, wrazliwym ludzia pewnie pomoze ta zaloba.
Oj jacy jestescie biedni, przez ta glupia zalobe nie mozecie pujsc na imprezki.... oh.