Knajpa, czyli swobodnie o Mundialu

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2056
Kibicuję: AC Milan

Knajpa, czyli swobodnie o Mundialu

Post autor: Enjo » 18 gru 2022, 20:15

Enjo pisze:
13 lis 2022, 20:21
moody - wlasnie dla mnie wymieniles wiekoszsc argumentow, ktore ja bym wymienil w kontekscie tego, ze Argentyna to dla mnie faworyt mistrzostw.

Na pewno nie sledze ich kadry tak jak Ty, ale golym okiem widac, ze jest w koncu druzyna z dobrym bramkarzam, a nie Armanim, solidna obrona i dobrzy gracze w pomocy. Nie trzeba miec wielkich gwiazd na kazdej pozycji aby tworzyc dobra druzyne. Wazne aby jeden z drugim sie dobrze uzupelniali.
Do tego, moim zdaniem najwazniejszy czynnik - jesli Messi ma jakis powod aby sie starac sie to ten turniej. Uwazam, ze bedzie w kosmicznej formie i bedzie prowadzil te kadre. Czy beda ciezary czy nie to bedzie robil to co pare lat temu w Barcelonie.
Koledzy sa tego swiadomi takze mysle, ze dostosuja sie glownie tym aby nie szukac problemow gdzies indziej, nie tworzyc skandali.
Udało sie trafić typ, w dodatku to ze Messi był w świetnej formie.
Gra drużyny pozostawiała do życzenia, szczególnie na początku ale im dalej w las tym lepiej, ale raczej dlatego ze byli bardzo solidni w tym co proponowali - były groźne momenty z Holandia i Francja, ale karne tez trzeba umieć bronić wiec mieli tam dobrego specjalistę.

Wróć do „Mundial 2022 Katar”