Messi vs Robinho

Awatar użytkownika
Youth Mesiash
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: Youth Mesiash » 04 lut 2006, 13:14

Messi i Robinho mają wiele wspólnego ale też sporo ich różni :) Messi napszykład może grać na szpicu ale dobrze radzi sobie w środku i na skrzydle. Brazylijczyk natomiast 'na papierze' jest tylko napastnikiem [chociaż mi się wydaje że mógłby grać za napsatnikami]. O Argentyńczyku [raczej] nikt nie słyszał kiedy to grał w swoim kraju i dzięki temu spokojnie przechodził kazdy szczebel aby dojśc do pierwszego składu Blaugrany 8) 'Prawdziwą' karierę zaczął dopiero po Mistrzostwach Świata do lat 21 [albo 19 niepamiętam]. Robinho natomiast narobił wokół siebie dużo 'huku' już w kraju kawy..Wszyscy fani Santosu go kochali i chcieli żeby jak najdłużej tam grał. I większość klubów europejskich zaczęło się nim interesować. No jak wiemy 'przetarg' wygrał Real..Ja gdzieś słyszałem że młody Brazylijczyk przeszedł tak szybko bo 'starsi' zawodnicy ligi Brazylijskiej przesyłali mu pogróżki że jak dalej będzie z nimi tak jeździł to połamią mu nogi :lol: . Niewiem ile jest w tym prawdy... Ale napewno Robnho podją też tak szybko decyzję bo wcześniej porwali mu matkę..
Messiego natomiast już się 'bpją' niektóre zespoły z PD gdyż głośno i otwarcie mówią/mówiły że pozwolenie gry Argentyńczykowi w PD to przesada, i że dostał Hiszpańskie obywatelstwo bo gra w znanym klubie..
Jedno jest pewne teraz nie ma ich co porównywać bo są jeszcze m łodzi i może ich spotkać tyle samo złego co dobrego wżyciu i na arenie piłkarskiej..Zaczniemy ich porównywać kiedy zkończą kariery :P :wink:

Tobik33 starałem się jak tylko mogłem ;]

Wróć do „Wracając Do Meritum”