Liga holenderska Eredivisie (zbiorczy)

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Reputacja: 0
Kontakt:

Post autor: yazid^ » 06 lut 2006, 16:40

Największym rozczarowaniem jest z pewnością Ajax, który gra po prostu fatalnie, co mnie martwi, gdyż zawsze sympatyzowałem z tym klubem i podobał mi się sposób jego prowadzenia tj. dawaniu szansy utalentowanej młodzieży. Osobiście widzę tylko jeden pozytyw z meczu z Feyonoordem, mianowicie bramkę Huntelaara. Jest to szalenie utalentowany napastnik i mam nadzieję, że ta bramka pozwoli mu powrócić do wielkiej formy, którą prezentował jeszcze nie tak dawno w barwach Heerenveen.

Klasę potwierdza PSV, choć w ostatnim czasie podopieczni Guusa Hiddinka nie prezentują się już tak okazale, ale mimo to notują kolejne zwycięstwa. Sądzę, że raczej nikt nie zdoła ich pozbawić tytułu mistrzowskiego, choć tuż za ich plecami znajduje się Feyonoord. Właśnie - ekipa z Rotterdamu zaskakuje in plus, ponieważ chyba nikt nie wierzył, że piłkarze tego klubu, po tak fatalnym poprzednim sezonie, będą w stanie włączyć się do walki o tytuł. Alkmaar kilka razy głupio zgubiło punkty, ale dystans do PSV i Feyonoordu jest wciąż niewielki, więc zapowiada się fascynująca końcówka ligi.

Jeśli jestem przy końcówce, nie mogę nie wspomnieć o Nijmegen. Po zmianie trenera zespół ten wygrywa i ku naszej uciesze, bramki zaczął strzelać Andrzej Niedzielan :wink: Jeśli NEC utrzymają wysoką formę, to być może powtórzą wyczyn z sezonu 2002/2003 i zakwalifikują się do europejskich pucharów.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”